Bolyai Természettudományi Csapatverseny megyei fordulója

Február 8-án délután lezajlott a Bolyai Természettudományi Csapatverseny. Iskolánk idén immáron harmadik alkalommal adott helyet a megyei fordulónak.                                                                              

A 14 csapatból 3 képviselte intézményünket: a 4.B osztályból Mischl Johanna, Patócs Attila, Pál Olivér, Szabó László, a 6.B osztályból Kiss Csaba, Fertő Roland, Daradics Levente, Tamás András, a 8.C osztályból Ferencz Péter, Horváth Ármin, Kiss Csenge és Both Marietta. A többiek Szekszárdról, Tamásiból, Tevelről, Bogyiszlóról és Hidasról érkezetek. A gyerekeknek 13 tesztszerű feladatot kellett megoldaniuk, a nehézséget az jelentette, hogy a feladatoknak több megoldása is lehetett. A 14. feladat kidolgozós feladat volt. Mint a verseny nevéből is adódik, komoly fizikai, kémiai, földrajzi és biológiai tudást igényelt a verseny, sőt, nehéz matematikai számítások is voltak a 8. évfolyamon. Aki a reál tantárgyak iránt érdeklődik, annak ajánlatos ezen a versenyen részt venni, nagyon sokat lehet belőle tanulni. Az olvasottság, a tájékozottság nagy előnyt jelentett az olyan kérdéseknél, mint például: mi az ENSZ, az UNESCO, mi a székhelyük?, országok zászlói, fővárosok, folyók, vulkánok stb.
Hogy ki kerül díjazásra és jut be az országos döntőbe, az a jövő héten derül majd ki.
A verseny lebonyolítói és a diákok felkészítői Kovács Zoltán tanár úr és Genczlerné Herczeg Ágota tanárnő voltak, köszönjük a munkájukat.

Drukkolunk, hogy mindhárom csapatunk továbbjusson!

A további képek megtekinthetők a Médiatárban.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.