Osztálykirándulások és gyermeknap

Május 24-e (csütörtök) volt az idei osztálykirándulások napja.    

Mindenki lelkesen készült az egy vagy két napos kiruccanásra, attól függően, hogy közelebbi vagy távolabbi úti célt választottak. Az 1.B és 1.D osztályok Gemencbe, az 1.C osztály Závodra utazott. A másodikosok a Katica tanyára, a harmadikosok Pécs-Abaligetre látogattak el, a negyedikesek pedig két napos erdei iskolán vettek részt Orfűn. Az 5.B, 5.C, 5.D, 6.B osztályok Veszprémet választották, a 7.C-sek Zamárdiban, a 8.C-sek két napig Alsóbélatelepen, Tagozatunk 1-3. osztályos diákjai Baján, 5-6. osztályosai a Balatonon, míg a 7-8. és 7-8.SA osztályos tanulói Budapesten jártak.  Úgy tűnik, hogy az idén is fővárosunk volt a legkedveltebb, mert ide látogatott el a 6.C, 7.B és 7.D osztály is.

Május 25-én (pénteken) zajlottak le iskolánkban a gyermeknapi programok.
Azok a felsősök, akik csütörtökön hazaérkeztek, osztálykirándulásokon vettek részt osztályfőnökeikkel Lengyelen, a bonyhádi Ifjúsági Parkban, a paksi atomerőműben, Majoson és Pécsett.
Az 1-3. évfolyamos kisdiákokat idén is színes és szórakoztató kavalkád várta reggeltől délután 14 óráig. Az osztályok délelőtt óriáscsúszdáztak és ugráltak az új tornateremben felállított légvárakban, az udvaron pedig több állomáson próbálhatták ki magukat: volt slackline (vak folyosó), óriási akadálypálya, népi játékok, gólyalábon járás, zsákban futás, lovaskocsizás, falrajzolás, labdaterelgetés és mint minden évben, az idén is meg lehetett nézni és ki lehetett próbálni egy igazi tűzoltó autót. Az első emeleti folyósón a csocsóasztalokon „küzdhettek” egymással a négy fős csapatok. A tartalmas időtöltés után délben jól esett az ebéd és a jégkrém, utána pedig az első osztályosaink petőfis diákká avatásának ceremóniája következett a régi tornateremben. A gyerekek először kicsit megszeppentek az ünnepélyes hangulattól, ennek ellenére ügyesen mondták végig az eskü szövegét. Végül persze nagyon büszkék voltak, hogy most már ők is igazi petőfisek lettek. A vidám nap zárásaként Figura Ede „A színes feketerigó” című zenés bábjátékát nézték meg.
Mindenki remekül érezte magát, és szerencsére az időjárás is kedvezett nekünk.

Köszönjük a lebonyolításban, kísérésben résztvevő pedagógusok segítségét, Reiser Kornélia tanító néninek pedig az alsós szervezői munkát!
Köszönet jár a TS Gastrónak a limonádéért és a finom gyermeknapi ebédért.

A további képek megtekinthetők a Médiatárban.
(Az avatóünnepségről külön mappában jelentetünk meg fotókat hamarosan.)

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.