Fabian Lenk felolvasás

Szeptember 25-én iskolánkban járt Fabian Lenk, német író. Könyveiért gyermekek milliói rajonganak világszerte, így hazánkban is nagy népszerűségnek örvend a nebulók körében.                                      

A szerzőt Vörösmarty-termünkben Kovács Ferenc tagintézmény-vezető és Forray Edit tanárnő köszöntötték. Ezután a kötetlen társalgás javarészt németül folyt, hiszen felsős diákjaink – a 8. évfolyam DSD nyelvvizsgás csoportjai, valamint a 6.B és 6.C osztály – már meglehetősen jól beszélnek németül, és természetesen a felolvasás is ezen a nyelven zajlott.
Az író legismertebb gyermekkönyv-sorozatában, az Idődetektívekben még a magyar történelem olyan eseményeiről is szót ejt, mint pl. Zára (Zadar) ostroma 1202-ben, vagy az 1954-es labdarúgó világbajnokság döntőjében játszó Aranycsapat veresége. Természetesen mindez – mint valamennyi Idődetektívek témakör – a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelően és képzeletüket kellően felvillanyozva jelenik meg. Az író azt a titkot is elárulta, hogy jelenleg egy olyan krimin dolgozik, amelyben az okostelefon-applikációk az emberek fölé nőnek és átveszik a hatalmat.
Diákok és felnőttek egyaránt remekül érezték magukat ezen az interaktív összejövetelen.

Köszönjük Fabian Lenknek, hogy ellátogatott hozzánk!

Az íróról:
Fabian Lenk német író 1963-ban született Salzgitterben. Müncheni egyetemi évei után újságíróként dolgozott számos magazinnál és napilapnál, míg végül 1999-ben a Syker Kurier főszerkesztője lett. Nagyobb lélegzetű irodalmi műve 1996-ban jelent meg először – felnőtteknek írt bűnügyi regényeivel komoly sikert aratott, eddig összesen hat kötete jelent meg –, ám igazi ismertségre Idődetektívek című gyermekkönyv-sorozatával tett szert. A sorozat kötetei nemcsak izgalmas kalandokat ígérnek, hanem történelmi ismereteket is közvetítenek. A népszerű író feleségével és fiával jelenleg Brémában él.

A további képek megtekinthetők a Médiatárban.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.