Előadás „Az internet veszélyei” címmel

Október 4-én (csütörtökön) Vörösmarty termünkben Huszti Gábor, a TMRFK bűnmegelőzési alosztályának vezetője volt vendégünk.          

Előadását a 6. évfolyamos diákjaink hallgatták meg, amelyen Huszti úr ismertette a legfontosabb internetes veszélyforrásokat.
Elmondta a gyerekeknek, hogy miért nem javasolt a közösségi hálózatokra (pl. Facebook, Instagram) személyes adatokat, fotókat feltölteni, a magunkról megosztott tartalmak ugyanis bárki számára és sokáig elérhetők maradnak. Hozzátette, a névtelenség megőrzése csak illúzió, az internet minden használója úgynevezett virtuális láblenyomatot hagy maga után. Azt is elárulta, hogy a személyes adatok fokozottan védhetők a biztonsági beállítások szigorításának segítségével. Felhívta a figyelmet, hogy egy-egy fotóval akár zsarolni is lehet a kép készítőjét, vagy a fotókon szereplőket, ezért is érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen képeket osztunk meg. A mások által posztolt fotók minősítése pedig akár zaklatásnak is minősülhet, ami jogellenes.
Kérte a gyerekeket, hogyha ilyen jellegű problémákat tapasztalnak környezetükben, azt jelezzék szüleiknek, barátaiknak, tanáraiknak.
Huszti Gábor arról is szólt, hogy a rongálás, a verekedés, az iskolai erőszak szintén jogi következményekkel jár, ezért minden ilyen magatartást kerülni kell. Hozzáfűzte, a lelki erőszak – a cikizés, piszkálódás – nem csak az interneten, de a való életben is kerülendő.
A diákok kérdezhettek, és játékos feladatokat is megoldottak az elhangzottakkal kapcsolatban.

Köszönjük a rengeteg hasznos információt tartalmazó előadást!

A további képek megtekinthetők a Médiatárban.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.