A reformáció napját ünnepeltük iskolánkban

A reformáció napja a protestáns egyházakban október 31-én tartott ünnepnap, annak emlékére, hogy Luther Márton (a szász választófejedelemség bibliamagyarázó professzora, német Ágoston-rendi szerzetes) 1517-ben e napon függesztette ki a wittenbergi vártemplom ajtajára 95 tételét, amelyet az egyház megreformálása érdekében tett közzé.                   

A programok október 26-án (pénteken) a negyedik órától indultak.
Az alsósoknak régi tornatermünkben Schaller Bernadett iskolalelkész énekes-kivetítős, rövid, a kicsik számára könnyen érthető  előadást tartott a reformációról, majd Knabel-termünkben felváltva nézhették meg az osztályok a gyerekek által behozott LEGO-ból készült alkalmi kiállítást. Ebéd után a tanulók a szabadidőt játékkal töltötték az udvaron, a hetedik órában pedig közösen lesétáltak az evangélikus templomba, ahol ünnepi istentiszteleten vettek részt. A visszaérkezést követően mindenki a saját osztályában kézműveskedett.
A felsősök a 4-5. órában Vörösmarty termünkben és az első emeleti folyosón előadásokat hallgattak a reformációról Sefcsik Zoltán evangélikus (Szekszárd) és Barcsik Zoltán iskolalelkész előadásában. A hatodik órában ők is istentiszteletre vonultak a templomba.
Tagozatos diákjaink ezen a napon Hidasra utaztak, ahol meglátogatták a német tájházat, utána pedig a református templomot tekintették meg Gyenge Károly református lelkész vezetésével. Az evangélikus templomnál szeretetvendégségen is részt vehettek.

Köszönjük a nap megszervezését és lebonyolítását iskolalelkészeinknek, pedagógusainknak, és mindazoknak, akik munkájukkal, közreműködésükkel hozzájárultak a csendes nap sikeréhez.

A további képek megtekinthetők a Médiatárban.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.