Márton-napi vigalom

November 9-én, pénteken délután került sor a már hagyományosnak mondható Márton-napi vigalmunkra.                                                 

A délelőtt a szorgos készülődés jegyében telt: beérkeztek az ötletesebbnél ötletesebb tökfaragványok – amit a zsűri értékelt is –, készült a dekoráció az iskolán belül és kívül egyaránt. Mindenki kivette részét a munkából, és reménykedtünk, hogy az idén szép időben, az udvaron tölthetjük el ezt a kellemes és vidám estét.
A programok sora az 5.B osztályosok előadásával kezdődött a régi tornateremben, ahol Szent Márton legendája elevenedett meg német nyelven az alkalmi kórus karénekének kíséretében. (Betanította: Forray Edit tanárnő, karvezető: Németh Tibor.) A műsor végén díjazásra kerültek a kifaragott tökök. A gyerekek izgatottan várták az eredményhirdetést, és boldogan vették át az emléklapot, édességet Gabi nénitől és Éva nénitől. Ezután a siserehad kiözönlött az udvarra, amelyet sejtelmesen világított meg az út szélén elhelyezett lámpások fénye. Meggyújtották a lampionok gyertyáit, és rövid sétára indultak a városban a szülőkkel és pedagógusokkal karöltve. Az iskolához visszaérve már messziről érezni lehetett a fűszeres forralt bor illatát (amit persze csak a felnőttek fogyaszthattak el), a forró teával, lila hagymás zsíros kenyérrel, sült tökkel, almás sütikkel és számtalan ínyencséggel megrakott asztalok pedig mindenki számára ízletes falatokat tartogattak. Vidám zeneszó mellett fogyott az étel és az ital, a gyerekek pedig jelképesen megosztották egymással a finomságokat, ezzel is megemlékezve Szent Márton nap hagyományáról. A közös táncházban kicsik és nagyok együtt ropták, majd az est végén a legízletesebb almás sütemény elkészítőjét az „Apfelkönigin” („Almakirálynő”) kitüntető címmel jutalmazták. Tánccal, énekléssel, mulatozással záródott a nap, mindenki kitűnően érezte magát.

Köszönjük a főszervezőnek, Glöckner Éva tanító néninek és minden közreműködőnek, segítőnek, szülőnek, nagyszülőnek a munkáját, amellyel lehetővé tették ennek a tartalmas estnek a létrejöttét.

Tökfaragó verseny eredménye (35 alkotás érkezett):

1. hely (megosztva):
Temető – Dani Balázs (5.C)
Töki-Teki – Keszler Kevin (4.B)

2. hely (megosztva):
Messi – Szabó Péter (1.B)
Kalózhajó – Szemán Szabolcs (4.B)

3. hely (megosztva):
A spicces kandúr – Loosz Mónika (4.B)
Tök Batman – Füredi Sebestyén (1.D)

„Apfelkönigin” („Almakirálynő”) verseny eredménye:

1. hely
Almás sajttorta – Hammer Gellért (3.B)

2. hely
Libás almatorta – Jenei Sára Zsófia (1.B)

3. hely
Almáspite kehely – Békési Benedikt (1.B)

Különdíjasok:

Loosz Mónika (4.B)
Beréti Domonkos (1.B)
Szabó Alexa (6.D)
Kosztancsek Léna (3.C)
1.D osztály – A legtöbb sütemény elkészítéséért.

Mindenkinek gratulálunk az elkészített alkotásokhoz és finom sütikhez!

A további képek megtekinthetők a Médiatárban

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.