Elkezdődött a 2019-es bautzeni csereprogram szervezése

Immáron 1995 óta van lehetősége városunk diákjainak két hetet eltölteni a németországi Bautzenben, a nyári nyelvgyakorló táborban.                

A csereprogram keretében a Bonyhád és környéki iskolások egy meseszép tó partján, modern, korszerűen felszerelt táborban nyaralnak együtt német gyermekekkel, ezzel egy időben a német diákok a Bonyhád város tulajdonában lévő alsóbélatelepi üdülőben ismerkednek iskolánk tanulóival és a Balaton szépségeivel. A nyelvgyakorlás mellett naponta változatos programok szórakoztatják a résztvevőket.
A projekt megálmodója és magyar szervezője 24 éven keresztül a Széchenyi István Általános Iskolából nyugdíjba vonuló Dománszky Zoltánné, Magdi néni volt, aki a hétvégén átadta a stafétabotot az iskolánkban dolgozó Horváth Szilviának.
A hétvégén ünnepélyes keretek közt került sor a 2019-es nyári tábor szerződésének megkötésére. E nemes célhoz aláírását adta Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád Város Polgármester Asszonya, a német delegációból Andreas Stelzman, Bautzen-Burk Schullandheime e.V. ügyvezető igazgatója, valamint Tóth Bence, a Fonyód-Alsóbélatelep üdülő üzemeltetője. Bonyhád városa továbbra is biztosítja a bonyhádi diákok napi 2000 Ft-os támogatását.

A további képek megtekinthetők a Médiatárban.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.