Szakmai nap

2018. november 10-én (szombaton) pedagógusaink szakmai napon vettek részt az iskolában és a gimnáziumban.                                                       

Hat témakör várta az érdeklődőket:

1., Sakkpalota (előadók: Udvarhelyi Attila, a Polgár Judit Sakk Alapítvány kuratóriumának elnöke, a soltvadkerti Kossuth L. Evangélikus Ált. Isk. igazgatója és Kőszeginé Marosi Judit, a Soltvadkerti Kossuth L. Evangélikus Ált. Isk. pedagógusa, mint vendégek)
Új módszertani eszköz az általános képességfejlesztésre, a logikus és kreatív gondolkodás elősegítésére. A NAT-ben, az általános iskolák alsó tagozatában, 2013-tól választható tantárgyként szereplő új tárgy a sakk alapszabályait és eszközrendszerét használva épül be az általános tanterv alaptantárgyaiba.

2., Németországi tapasztalatok (előadó: Németh Tibor)
Németh Tibor tanár úr egyhetes, németországi drámapedagógiai továbbképzésének tapasztalatait osztotta meg kollégáival.

3., Boldogságóra (előadók: Bolbachné Iszkádi Marianna, Zircher Zita)
A program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára.

4., MozaBook és MozaWeb (előadó: Kovács Erzsébet)
A mozaBook szoftver sokoldalú illusztrációs, animációs és ötletes prezentációs lehetőségekkel színesíti a tanórák eszköztárát. A látványos interaktív elemek és a beépített készségfejlesztő, szemléltető és kísérletező alkalmazások felkeltik a tanulók érdeklődését, és segítik a tananyag könnyebb feldolgozását.
A mozaWeb alkalmazás a tananyaghoz kapcsolódó több mint 1200 3D-s modellt, több száz oktatási videót, interaktív feladatot tartalmaz, melyek segítséget nyújtanak a tananyag könnyebb és hatékonyabb elsajátításához.

5., Portfólió segítség (gimnáziumban, előadó: Magyariné Medve Alexandra)
Segítségnyújtás és tanácsadás az idei évben portfóliójukat feltölteni szándékozó kollégák számára.

6., Dys-továbbképzés tapasztasztalatok (előadók: Bölcsföldi Márta, Kazinczy Viktória)
Bölcsföldi Márta és Kazinczy Viktória tanítók a Dys-továbbképzésen szerzett tapasztalataikat adták tovább kollégáiknak a diszlexia, diszgráfia és diszkalkulia témakörre összpontosítva.

Köszönjük az előadóknak a színvonalas prezentációkat, a résztvevőknek az érdeklődést.

A további képek megtekinthetők a Médiatárban.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.