Müller Ferenc Kémia Emlékverseny a PS Evangélikus Gimnáziumban

December 14-én (pénteken) az V. Müller Ferenc Kémia Emlékversenyen szép helyezéseket ért el a két 7.B osztályos csapatunk, a Dzsozef Prézlik és a Szappanbuborék.                                                                                                     

Összeállítás: Baumgartner Katalin, Erős Hanna, Hübner Luca (Dzsozef Prézlik), Fertő Roland, Kiss Csaba, Ungi Bettina (Szappanbuborék).

Matekversenyről gyors áthangolódás kémiaversenyre – hát nem egyszerű feladat! A gimnáziumunk tanára, Nagy István által szervezett, most már országos versenyen, 27 csapatból a tisztes 5. és 10. helyezést hoztuk el. A verseny a periódusos rendszer elemeinek minél tökéletesebb megismerését tűzte ki célul. Az infókat leginkább az internetről lehetett beszerezni, és amelyik csapat a legtöbbet tudta megtalálni és megtanulni, majd a kvízjátékon azonnal reagálni, az győzött.
A verseny egy 50 kérdésből álló teszttel kezdődött, ahonnan 8 csapat került be a Gruber László által vezetett kvízjátékba. A Dzsozef Prézliknek sikerült, a Szappanbuboréknak 1 pont híján nem. Lányaink nagyon felkészültek voltak, de a bátorság és a tapasztalat még hiányzott. Nem baj, majd jövőre…
A verseny előtt dr. Sipos Pál egyetemi tanár köszöntötte a diákokat, majd dr. Riedel Miklós egyetemi tanár tartott előadást Görgey Artúr vegyész-tábornokról. A verseny jó hangulatban telt és reméljük, jövőre is ott lesznek tanulóink.

Gratulálunk mindkét csapatnak, és felkészítőjüknek Genczlerné Herczeg Ágota tanárnőnek!

A további képek megtekinthetők a Médiatárban.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.