Farsangoltunk!

Idén is remek hangulatban telt el iskolánk két farsangi mulatsága a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Atlétikai Centrumában.                     

Február 15-én (pénteken) 17.00 órakor kezdődött a felső tagozatosok összejövetele. Több osztály jelmezes csoportja néhány perces műsorral szórakoztatta a szép számban összegyűlt pubilkumot az alábbi sorrendben:

– 5.C – Apáca-láz/A legmuzikálisabb csapat
– 5.B – Bajnok csapat és szurkolótábora, az iskola legjobb focistái/A legsportosabb csapat
– 6.C – A parkban (némafilm)/A legbeszédesebb csapat

– 6.D – Cirkusz/A legsokoldalúbb csapat
– 8.B – Limbóhintó/A legszórakoztatóbb csapat

A lelkes diákok között ötletes jelmezekbe öltözött osztályfőnökök is részt vettek a produkciókban. A 20 óráig tartó bulit táncos party zárta.

A kisebbek farsangja 16-án (szombaton) 14 órától került megrendezésre. Nekik a felvonulás jelentette a legizgalmasabb élményt. Ahogy azt már megszokhattuk, idén is szebbnél szebb, nagyon ötletes jelmezeket láthattak a nézők. Az osztályok vidám produkciói mellett egyéni felvonulók is bemutatkoztak, nehéz dolga volt a zsűrinek kiválasztani a legjobbakat.
A csoportok közül a 2.D (Retro disco) lett az első, a 4.C (Dzsungel könyve) a második, a 3.B (Banyatánc) és az 1.B (Sakkpalota) a megosztott harmadik helyet szerezte meg. A további osztályprodukciók:

– 1.C – Gizdák/A legvékonyabbak csapata
– 1.D – A legriszálósabbak csapata
– 2.B – A legrettenthetettlenebbek csapata
– 2.C – A legdivatosabbak csapata
– 3.C – A legkékebbek csapata
– 4.B – „A legszelídebb motorosok” csapata

Az egyéni versenyzők közül is sokakat megdicsért a zsűri. A felvonulás utolsó száma a pedagógusok ABBA-vendégjátéka volt. A csillogó dresszekbe és parókába öltözött tanító nénik óriási sikert arattak a gyerekek és szülők körében egyaránt.

Az osztályprodukciók csokit kaptak és pénzdíjazásban részesültek, amelyet az SZMK a bevételekből különített el. A fennmaradó összeget iskolai programok finanszírozására fogjuk fordítani. Az egyéni versenyzőket szinten édességgel jutalmazták a keddi áhítat után.

A színpadon és a nézőtéren táncolva, közös énekléssel ért véget a felvonulás. A kicsik 18 óráig játszottak, ropták a táncot egymással, szüleikkel vagy éppen tanítóikkal. Az idén először kézműveskedhettek is a gyerekek a tanító nénik irányításával és segítségével, így sok szép apróság, játék készült az asztaloknál. Mindkét rendezvényen tombolasorsolást tartottunk sok-sok nyereménnyel. Akik megéheztek vagy megszomjaztak, a büfé bőséges kínálatából válogathattak. Remek hangulatban ért véget a délután.

Ezúttal is széleskörű összefogás eredményeként valósulhatott meg farsangi programunk. Köszönet jár a rendezvény főszervezőinek és lebonyolítóinak: Érethné Kiss Gabriella tanító néninek (alsó), Gász Anita tanárnőnek (felső), Reiser Kornélia tanító néninek (kézműves foglalkozás), Bölcsföldi Árpádnénak, Schnell-Nagy Erikának, Gálosné Barabás Arankának, Keller Máriának, Takács Lászlónénak és Jászberényi Zoltánnénak (zsűri), az SZMK-nak és vezetőjüknek, Rittingerné Papp Gabriellának a rengeteg munkáért, és mindenkinek, aki az egyéb szervezési-rendezési-kivitelezési feladatok megoldásában sietett segítségünkre.
Ugyancsak hálásak vagyunk a szülőknek a felajánlott tombolatárgyakért, illetve az elkészített rengeteg finom szendvicsért és süteményért.

A további képek megtekinthetők a Médiatárban.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.