DSD I. nyelvvizsga

Iskolánk végzős diákjai számára páratlan lehetőség, hogy a kilenc évvel ezelőtt elkezdett projekt keretében letehetik a nemzetközileg is elismert DSD I. nyelvvizsgát. (A „DSD” a német „Deutsches Sprachdiplom”, azaz „Német Nyelvi Diploma” kifejezés rövidítése.)

A vizsgára való teljes felkészülés beépül iskolánk német tantervébe. Mivel intézményünk nyelvvizsga központ, ezért a tanulók teljesen ingyen kapják a felkészítést és a vizsga is ingyenes. Nyolcadikos tanulóink közül a vizsgára jelentkezők idén március 14-én bizonyíthatták tudásukat az írásbeli részen, amelyben szövegértési (olvasott és hallott szöveg megértése), valamint írásbeli kompetenciákat mértek. A szóbeli vizsgára április 5-én kerül majd sor, ahol a vizsgázók önálló nyelvi kifejezőkészségére lesznek kíváncsiak a vizsgáztatók. Aki jól helytáll mindkét vizsgán, olyan nyelvi diplomát szerez, amely a Közös Európai Referenciakeret B1-es, illetve A2-es fokozatának felel meg, és biztos német nyelvtudást tanúsít.
A diplomákat a Német Nagykövet írja alá, majd legkésőbb június végéig továbbítja az iskoláknak. Reméljük, minél többen kézhez kaphatják majd ezt az oklevelet.

Köszönjük a felkészítést Forray Edit tanárnőnek, valamint Németh Tibor és Eckart Steinhoff tanár uraknak.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.