KRESZ-Suli program diákjainknak

Március 29-én a 2-6. órában, a testnevelés órák keretében diákjaink részt vehettek a KRESZ-Suli közlekedést népszerűsítő programon, amelynek iskolánk sportpályája le

Ez a délelőtt elsősorban a kisiskolások számára nyújtott játékos KRESZ oktatást mobil KRESZ pályával: bójákkal, lámpás gyalogátkelővel, illetve mobil forgalomirányító berendezéssel. A pálya a gyerekek ügyességét, egyensúlyérzékét fejleszti, használata során megtanulhatják a közlekedés során felmerülő technikák alkalmazását. A pályára lépés előtt a szervezők a KRESZ-Suli módszertani tematikája alapján megbeszélték a tanulókkal a korosztályuk számára fontos KRESZ szabályokat,  elmélyítve az elméleti ismereteiket. Az oktatás kapcsán bemutatták a fontosabb táblákat, megbeszélték azok jelentését, és a gyermekek számára fontos szabályokat. A játszva tanuláshoz így minden adott volt: az ismeretek, a különféle „járgányok”, a jókedv és a szép idő. A gyerekek lelkesen vettek részt a feladatokban, ezalatt elsajátíthatták a szabályos közlekedés csínját-bínját, mint pl. a biztonságos áthaladást egy valósághű, de következmények nélküli forgalmi szituációban.
Természetesen a nagyobbak is végigmehettek a pályán kerékpárral, a feladat a lehető legkevesebb hibapont elérése volt.
Remek hangulatban telt el a délelőtt, aki jól odafigyelt, sok-sok hasznos információra tehetett szert. Reméljük, hogy a program által sikerül hozzájárulnunk a felnövekvő nemzedék közlekedési kultúrájának kialakításához.

Köszönjük Metz Csillának (Bonyhád Város Önkormányzata) a program megszervezését, Szegediné Szőts Márta munkaközösség-vezetőnek a közreműködést!

A képek megtekinthetők a Médiatárban.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.