Evangélikus hittanverseny országos döntője

Nemrég beszámoltunk arról, hogy az evangélikus hittanverseny megyei fordulóján a 4. évfolyam továbbjutott az országos döntőre. Nagy lelkesedéssel készültek, és úgy gondolták, ha már Budapesten vannak, egy kicsit körül is néznek.

Március 29-én a buszút után elfoglalták szállásukat a Rózsák terei evangélikus középiskolai kollégiumban, majd az Andrássy úton egy modellkiállítást néztek meg a Miniversumban. Ezután megcsodálták a Nyugati pályaudvart és – közkívánatra – a mellette lévő McDonald’s-ben vacsoráztak. A Deák téri evangélikus ifi felkeresése után közös éneklése került sor, végül elsétáltak a Bazilika elé, ahol a téren egy fantasztikus, Máté Bence természetfotóiból nyílt éjszakai kiállítást tekintettek meg. A kollégiumba visszaérvez az esti teendők elvégzése, illetve némi nevetgélés után mindenki aludt, mint a bunda! Másnap reggeli után, szállásukat elhagyva, az impozáns Keleti pályaudvar előtti téren megreggeliztek, innen pedig a verseny helyszínére, a Hittudományi Egyetemre indultak. A 4-es korcsoportban volt a legtöbb versenyző, ezért tudták, nagyon kell igyekeznünk, ha jó helyezést szeretnének elérni. A verseny olyan volt, mint egy akadályverseny: menetlevelet kaptak, és az alapján minden állomást fel kellett keresniük. Annyira titkosak voltak a feladatok, hogy a kísérők még a terembe sem mehettek be, így fényképek is csak utólag készülhettek. A feladatok bizony nehezek voltak, így a végeredmény sem úgy alakult, ahogy várták: a 21 csoportból a 15. helyen végeztek. Azért nem szomorkodtak, hiszen a verseny és a kirándulás nagyon szép élményt jelentett!

Bechtel Gerda Hanga, Győrfi Liza, Piczek Eszter, Szűcs János 4.B osztályos tanulók ezúton köszönik az iskola útiköltség-támogatását, a GYÜMI-nek a szállást, a szüleiknek pedig a programok szponzorálását. Schaller Bernadett iskolalelkésznek külön köszönet jár a felkészítésért, szervezésért és kísérésért!

A további képek megtekinthetők: Médiatár

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.