„Könyvtári barangolások” levelező verseny döntője a könyvtárban

Április 24-én délután került sor a „Könyvtári barangolások” levelező verseny döntőjére a Solymár Imre Városi Könyvtárban.

A mi iskolánkból a 4.C osztály 8 tanulója vett részt a tudáspróbán: Götcz Angelika, Szabó Zsófia, Lantos Laura, Szőke Fruzsina, Takács Enikő, Cseke Adrienn, Rudics Rebeka és György Annabella, Szekszárdról pedig négy csapat érkezett. A nyolc csapatban a gyermekek páros munkában dolgoztak és foglalták el a könyvtár egész területét. A három állomásos fordulóban a gyerekeknek tisztában kellett lenniük a könyvtárban tartózkodás magatartási szabályaival. Az állomásokon lévő feladatlapok kitöltéséhez az ábécé-t kellett hibátlanul tudniuk, mivel írók nevét kellett sorba rendezni. Fontos volt a betűrend ismerete ahhoz is, hogy a lexikonokból hamar megkeressék egy-egy szó jelentését.
A viadal végén az első és harmadik helyen holtverseny alakult ki a mi iskolánk tanulói és a szekszárdi gyermekek között. Aki hamarabb megtalálta a könyvtárban a könyvtáros nénik által megnevezett könyvet, az szerzett plusz egy pontot. Így Lantos Laura és Szőke Fruzsina lecsúsztak az első helyről és az ezüstérmet szerezték meg. Az első és harmadik hely a szekszárdi diákokat illette.
A gyerekek értékes könyvutalványt kaptak a csoki és az oklevél mellé.

Gratulálunk diákjainknak az ügyes szerepléshez, Érethné Kiss Gabriella és Csizmadiáné Énekes Piroska tanító néniknek a felkészítést.

A további képek megtekinthetők: Médiatár

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.