Osztálykirándulások és gyermeknap

Május 23-24-én zajlottak le az idei osztálykirándulások és a gyermeknap. 

Mindenki lelkesen készült az egy vagy két napos kiruccanásra, attól függően, hogy közelebbi vagy távolabbi úti célt választottak. Az 1.B, 6.B, 8.B és a Tagozat 1-4. Bajára, az 1.C és 1.D a lengyeli Annafürdőre, a 2.B és 3.C a bikali élménybirtokra, a 2.C és 2.D a Katica tanyára, a 3.B és 8.B Pécsre, a 4.B és 4.C a somogydöröcskei erdei táborba (2 nap), az 5.B és 5.C Szeged-Ópusztaszerre, a 6.C, 6.D és 8.C Szegedre, a 7.B Szenbékkállára (2 nap), a 7.C és a Tagozat 5-6-7. Budapestre, a Tagozat 8. osztálya pedig Kismányokra utaztak.

Pénteken tartottuk meg szokásos gyermeknapi rendezvényünket iskolánk 1-3. évfolyamos kisdiákjainak. (Azok a felsősök, akik csütörtökön hazaérkeztek, osztálykirándulásokon vettek részt osztályfőnökeikkel Bonyhádon vagy környékén.)
A programok 7.45-től 14 óráig, nyolc helyszíneken zajlottak, ahol rengeteg izgalmas és színes játék vagy feladat várta az egymást fél óránként váltó osztályokat. A szabadban óriáscsúszda és ugrálóvár, slackline (gumikötél), szivárványponyva-feszítés, deszkajárás, népi játékok, és – a már megszokott és közkedvelt – lovaskocsizás várta a gyerekeket. A földszinten óriási tornyokat lehetett építeni kartondobozokból, amik a végén – nagy ujjongások közepette – le is dőltek, a szomszédos asztalnál gyurmából és „Kinder tojás” kapszulákból megformázott figurák készültek. Az első emeleti folyosón csocsóbajnokságban mérhették össze tudásukat a két-két fős csapatok több asztalnál. Az új tornateremben gumilabdán pattogtak, kötélhintáztak a kisdiákok, a bátrabbak pedig a zsámolyokból, padokból, szivacsokból kialakított „szilárd parkour”-ral is megismerkedhettek a tanítók vigyázó tekintetétől kísérve. Természetesen idén sem maradhatott ki a zsákban futás, gólyalábon járás, aszfaltrajzolás és „zoknilabda-dobás”. A délelőtti események végén mindenki elfogyasztotta az ebédet, szusszant egy kicsit, elnyalta a jól megérdemelt jégkrémet, és már következett is a nap fénypontja: az elsősök petőfissé avatása a kis tornateremben. A diákok kicsit megszeppenve, de büszkén mondták Glöckner Éva néni után az eskü vicces szövegét, megkapták kitűzőjüket, így most már ők is az igazi petőfisek népes táborához tartoznak. A nap zárásaként Susán Péter bűvész trükkjein ámuldoztak a gyerekek.
Mindenki remekül érezte magát, és szerencsére az időjárás is kedvezett nekünk, így nem szorultunk az iskola falai közé.

Köszönjük a lebonyolításban, kísérésben résztvevő pedagógusok segítségét, Reiser Kornélia tanító néninek pedig a főszervezői munkát! Külön köszönjük azoknak a felsős diákoknak a közreműködését, akik segítették a kicsiket az egyes állomáshelyeken, illetve a játékok kialakításánál is segédkeztek a szervezőknek!

A további képek megtekinthetők: Médiatár

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.