Egészségnap

A szokásos, éves egészségnapunkra június 12-én (szerdán) került sor az iskolában tartózkodó 1-3. osztályosok részvételével.

Az első órában a diákok különböző helyszíneken, de azonos témájú, vetített előadásokon vettek részt, amelyet védőnők tartottak. Beszélgettek a helyes étkezésről, az egészséges ételekről, a higiéniáról, a mozgás fontosságáról és minden egyébről, ami napi szinten szerves része a gyerekek és felnőttek életének.
A következő három órában a gondolkodásé, kreativitásé, mozgásé, vidám játéké volt a főszerep. Amíg az egyik évfolyam osztályai ügyességi-gyorsasági sorverseny számokban mérték össze tudásukat, addig a másik évfolyamos tanulók az EFI által szervezett négy csapatban, négy állomáshelyen oldottak meg feladatokat, a harmadik évfolyam diákjai pedig plakátokat, rajzokat, vagy éppen finom gyümölcssalátát készítettek, köveket festettek tantermeikben. Minden állomáshelyen váltották egymást az osztályok, így mindenhol, mindenkire sor került. A nagy meleg egy kicsit megnehezítette ugyan a dolgunkat, de mindenki lelkesen vett részt a programokban.
A felső évfolyamos diákok, pedagógusaik kíséretében „egészségnapi” programokon vettek részt a városi strandon.

Köszönjük az EFI munkatársainak, a védőnőknek a közreműködést, Szekerczés Zsuzsa tanító néninek a sportfoglalkozások levezénylését!

A további képek megtekinthetők: Médiatár

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.