Erdélyi tanulmányúton jártak a 8.B-sek

A 8.B osztály és 3 gimnazista tanuló 4 napos erdélyi körúton vett részt júniusban.

Két éves álmuk vált ezzel valóra, amelyre nagyon készültek kiselőadásokkal, az erdélyi himnusz megtanulásával. A legnagyobb esemény a csíksomlyói búcsú volt, amely mindenkinek felejthetetlen élményt nyújtott. Útközben megálltak a gyönyörű, középkori Segesváron, és megkoszorúzták Petőfi Sándor emlékművét.
Madéfalván, a Kisherceg panzióban kiváló ellátásban volt részük, napközben csodálatos helyeken piknikeztek. Szombaton részt vettek a csíksomlyói búcsún, majd a Gyilkos-tó és a Békás-szoros következett.
Vasárnap a Szent Anna-tavat járták körbe, itt még medvével is találkoztak, aztán a Mohos-tőzegláp deszkáin egyensúlyoztak, alattuk 150 m mély vízen. Nyerges-tetőn a 48-as hős székely katonáknak állított emlékoszlopnál koszorúztak, este a madéfalvi veszedelem emlékműnél a mészárlás áldozatai előtt tisztelegtek.
Hétfőn, hazafelé jövet a parajdi sóbányánál, majd Torockón álltak meg, és a dévai várat is megtekintették.
A kirándulás előtt 3 héttel tudták meg a jó hírt, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kezelt „Határtalanul!” pályázat maradvány pénzéből támogatásban részesülnek, és egy villámgyors pályázatírás után meg is kapták az összeget. Ennek köszönhetően a diákok ingyenes utazáson vehettek részt. Az Alapkezelő tevékenységével hozzájárul a világ összmagyarsága nemzettudatának erősítéséhez, amelyhez – reményeink szerint – ezzel az úttal a 8.B osztály és osztályfőnökük, Genczlerné Herczeg Ágota tanárnő is csatlakozott.

Köszönjük Ági néninek a rengeteg szervező munkát, a kísérést, és hogy szívügyének tekintette ennek a kirándulásnak a megvalósulását!

A képek megtekinthetők: Médiatár

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.