Ballagás és tanévzáró ünnepség

Június 14-én délután utoljára szólalt meg a csengő a 8.B, 8.C és 8.D osztályos, a Tagozat 8. osztályos, és a 6. osztályból elballagó tanulóknak.

Utoljára vonultak le a virágokkal feldíszített lépcsőkön, hogy búcsút vegyenek iskolájuktól, tanítóiktól, tanáraiktól. Végigsétáltak az udvaron a hetedikesek sorfala, és a szép számban összegyűlt vendégek előtt.
A Himnusz dallamai után Tamás András (7.B) versszavalata következett, majd a nyolcadikosok nevében Herbert Réka búcsúzott a jelenlévőktől. Ezután Götcz Martin (7.C) németül mondott verset. Kovács Ferenc igazgató úr is köszöntötte a ballagókat, majd az ünnepség kellemes színfoltja következett: Németh Tibor tanár úr saját dalos-zenés szerzeményét adta elő gitáron Bükösdi Gábor tanár úr közreműködésével. A ceremónia fontos pillanata a zászlóátadás-átvétel volt, ezzel a hetedikesek jelképesen átvették a stafétát a nyolcadikosoktól. A virágcsokrok, lufik, apró ajándékok átadása után Schaller Bernadett és Barcsik Zoltán iskolalelkészeink rövid istentiszteletet tartottak, ezután a tanévzáróval folytatódott a program. A másodikos évfolyam kisdiákjai német nyelven adtak elő egy vidám dalt, és még táncoltak is hozzá, amit nagy tapssal jutalmaztak a nézők. A Gyermekekért Alapítvány részéről Zircher Zita tanító néni három kategóriában adott át díjakat, majd a TS Gastro jutalmazott egy diákot, illetve a kézilabdásainkat is köszöntötték az éves szép teljesítményükért. Minden kitűnő tanulónk nevét felolvasták, akik felállva fogadták a gratulációt és a tapsot. Ezután Andorka Gábor főigazgató úr lezárta a 2018/2019-es tanévet, majd a Szózat eléneklésével fejeződött be az ünnepség.
A diákok, pedagógusaik és szüleik kíséretében az osztálytermekbe vonultak, ahol megkapták az egész éves tanulmányi munkájukat igazoló bizonyítványokat, és az ehhez járó dicsérő, vagy éppen ösztönző, biztató szavakat. A kitűnő tanulók könyvjutalomban részesültek.

A további képek megtekinthetők: Médiatár

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.