Kränzlein tábor 2020

A Kränzlein Tánccsoportban már hagyománynak számít a tánc és életmód tábor. Az idei évben is a Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola adott otthont több, mint 60 gyermek számára július 22. és 26. között.
A gyerekekkel a táncoktatók két csoportban foglalkoztak. Külön voltak a kicsik, akik közt a tánccsoport tagjain kívül is voltak lelkes táborozók és külön foglalkoztak a nagyobbakkal. Közös táncolásra is alkalma volt, a két csoportnak, ami a kicsiket nagy büszkeséggel töltötte el.

A táborban a főszerep a táncé volt. Minden délelőtt tanultak a csemeték egy új táncot, a délutánt a hagyományőrzés jegyében kézműves foglalkozás töltötték.

Csütörtök délutánt színes program díszítette. Nagymamák érkeztek az iskolába, akik megmutatták a pacskerkötés fortélyait. Bemutatták a gyerekeknek a sváb népviseletet. Mindemellett volt még idejük arra is, hogy a táncosoknak palacsintát és finom linzertésztát süssenek. A nagyszülőknek ebben a munkálatban szívesen segítettek a nagyobb táncos lányok, a picik pedig élvezettel fogyasztották a megérdemelt édességeket. Ezen a délutánon lehetőségük volt a gyerekeknek Ulmer Schachtel-t hajtogatni, pacskert készíteni kartonból, kukoricacsuhéból babát fonni, megismerkedhettek a különböző kékfestő anyagokkal. Érthető, hogy nem szerettek volna hazamenni a gyermekek erről a színes forgatagról😊

A hét utolsó napján a csoport elutazott Alsómocsoládra, ahol szintén rengeteg élmény várta a gyerekeket. A kicsiknek legjobban a hajókázás tetszett, a nagyobbak a szimulátort élvezték. Mindemellett túrázhattak, kemencés lángost ehettek és egy szép játszótéren játszhattak a gyerekek.

A szekszárdi és a pécsi tévé is látogatást tett a táborban és a sok érdekes programból egy – egy összeállítást készítettek.

Dieser Beitrag wurde unter Egyéb veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.