Farsangoltunk!

Mivel az idén a nagy, közös farsangi mulatozásokról kénytelenek voltunk lemondani, a gyerekek tanáraikkal osztályszinten rendezhették meg télűző programjaikat pénteken.

Voltak olyan közösségek, ahol mindenki, máshol csak néhányan öltöttek jelmezt, és a pedagógusok nagy része is ötletes ruhákba bújt. Ez a nap teljes egészében a mókáról szólt, hiszen az egész napot maskarában tölthették a gyerekek, sőt, a tanárok is. Délelőtt, némi kis tanulás mellett, folyt a farsangolás. A kicsik bejárták az alsós folyosókat, közben hangosan kiabálták a „Fasching ist da! / Farsang van!” rigmust, csak úgy visszhangzott az iskola! Néhány osztályterembe is benéztek, de nem zavarták meg a tanítást, mindenhol örömmel fogadták őket. A tornatermekben tánccal, fogócskával, ügyességi játékokkal, közös fotózással teltek a tornaórák. Ebédre babgulyást és lekváros farsangi fánkot rendelt a vezetőség a konyhánktól, így tényleg farsangi hangulatban falatozhattak a diákok. Délután a saját termekben közös játékkal, zenehallgatással, tánccal, tombolasorsolással, ügyességi versennyel, evés-ivással, vagy a technika teremben palacsintasütéssel múlatták az időt a gyerekek. A 2.C osztály a felújított Perczel-kúriába is ellátogatott, ahol a német önkormányzat új klubhelyiségével ismerkedtek meg Köhlerné Koch Ilona, a német önkormányzat elnökének vezetésével.

Persze jobban örültünk volna, ha a hagyományos keretek között, nagy csinnadrattával, felvonulással, büfével, diszkóval bulizhattunk volna, de azért így is remekül éreztük magunkat!

A további képek megtekinthetők: Médiatár

Dieser Beitrag wurde unter Egyéb veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.