Márton napot tartottunk az iskolában

November 11-én délután megtartottuk szokásos Márton napi ünnepségünket az iskolában. Az esemény ugyan rövidebb lett, mint terveztük, de ennek ellenére is nagyon jól érezték magukat a gyerekek.

Reggel polcokra kerültek a tökfaragó versenyre beérkezett alkotások, amelyeket a nap folyamán Macsekné Herger Gabriella tanító néni vezetésével lezsűriztek. A délelőtt tanulással telt, de ebéd után az 1., 2., és 4. évfolyamos osztályok közös lampionos felvonuláson vettek részt az udvaron. (A harmadikosok színházi előadáson voltak Pécsen, ők hazaérkezésük után tettek sétát a városban.)
A séta után sor került a tökfaragó verseny eredményhirdetésére, amit már nagy izgalommal vártak a gyerekek. Rengeteg ötletes és mesterien faragott tökszobor közül kellett kiválasztani a legjobbakat, így meglehetősen nehéz helyzetben voltak a bírálók, de végül az alábbi döntésre jutottak:

   1. hely (megosztva, díj: oklevél, nagy tábla Milka csoki):

– Hamupipőke hintója – Nagy Vanda (2.B)
– Agyevő – Balogh Jázmin (3.C)

   2. hely (megosztva, díj: oklevél, üveges csoki):

– Tökfej – Juhász Zoárd (3.B)
– Lukrécia – Háry Nóra (3.B)

   3. hely (megosztva, díj: oklevél, nagy doboz gumicukor):

– Harry Potter – Metz Réka (4.C)
– Belső szépség – Szentes Zoltán (1.C)

Minden résztvevő munkáját oklevéllel és Milka csokival díjazták. Gratulálunk a gyerekeknek!

Ezután a rengeteg, színes és ötletes feladatot tartalmazó zarándokút következett, külön az 1-2. és 4. osztályosokra tervezve. Több állomáshelyen kellett pecsétet szerezni a „Laufzettel”-be (menetlevél), amit végül egy német nyelvű bölcselettel felcímkézett bonbonra lehetett beváltani.

Csak néhány feladat, a teljesség igénye nélkül, természetesen mind a „libásság” jegyében (1-2. évfolyamnak): „Tökölődő” – kirakó, twister, történeti totó, puzzle, társas liba etetés kukoricával, sorverseny, lúdgége és rövid csőtészta válogatása és felfűzése, memory, beöltözős játék, célbadobás gesztenyével, liba-„Laufmalerei”, lúdtalptorna, tollkereső, ételkóstolás és barkácsolás. 4. évfolyamosoknak: kóstolás, sudoku, totó, mandala színezés, német nyelvű játékos feladatlapok megoldása, szó-rejtvény, „Tű a szénakazalban” és „Liba az istállóban?” játékok.

Remekül éreztük magunkat mindannyian, köszönet mindenkinek, aki a szervezésben és lebonyolításban részt vett. Külön köszönet jár Tagozatunk tanulóinak és pedagógusaiknak, akik a hátsó bejáratot díszítették fel szemet gyönyörködtetően!

A további képek megtekinthetők: Médiatár

Dieser Beitrag wurde unter Egyéb veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.