Ballagás

„Lehet, hogy gyenge még a hangunk, lehet, hogy léptünk még bizonytalan, de indulunk: a szépet, jót akarjuk, s érezzük, hogy hitünknek szárnya van.” (Juhász Gyula)

Iskolánkban a végzősök ballagása, mint annyi más rendezvény idén, rendhagyó módon, de azonos programrendben zajlott június 13-án.

A 8.B, valamint a 8.C és Tagozatos diákok a feldíszített osztálytermükben gyülekeztek, megtartották az utolsó osztályfőnöki órát, és az utolsó csengő hangjára levonultak az udvarra, ahol már vártak rájuk a megilletődött szülők és azok a meghívott pedagógusok, akik nyolc éven át tanították őket. A himnuszok után iskolánk lelkésze, Schaller Bernadett tartott ünnepi áhítatot, a nyolcadikosok nevében Tamás András (8.B) és Varga Marcell (8.C) mondott búcsúbeszédet. A diákok elköszönése után a zászlóátadásra került sor, majd iskolánk tagintézmény-vezetője, Kovács Ferenc útra bocsátó gondolatait hallgatták meg az egybegyűltek. Ezután a rendezvény legmeghatóbb pillanata következett: Baumgartner Kata, Erős Hanna, Hammer Milla és Hübner Luca (8.B) vehették át jutalmukat a nyolc éven át tartó, kitűnő tanulmányi munkájukért. Szüleiket virággal köszöntötték. A Bonyhádi Német Önkormányzat vezetője, Köhlerné Koch Ilona szólította ki és díjazta Erős Hanna, Schmidt Zsófia, Schnell Tamás (8.B), Götcz Martin és Varga Marcell (8.C) kiemelkedő tevékenységét. A meghatott osztályfőnökök, Horváthné Bék Mária (8.B), Naszádos Zsuzsanna (8.C) és Aradi Valéria (Tagozat) búcsúbeszéde és a bizonyítványok kiosztása után a szülők adhatták át virágaikat, ajándékaikat a gyerekeknek. A ballagási ünnepély a Szózat elhangzásával végződött.

Kedves Ballagók!

Bízunk benne, hogy a sok közös élményre emlékezve, jó szívvel gondoltok majd vissza iskolátokra. Kívánjuk, hogy az életben álljátok meg a helyeteket, bármerre is vezéreljen Benneteket a sors, és legyetek mindig büszkék arra, hogy petőfisek voltatok!

A további képek megtekinthetők a Médiatárban.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.