Fenntarthatósági Témahét – A Világ Legnagyobb Tanórája

Az ENSZ 2015 szeptemberében indította útjára a „Project Everyone” kampányát, amelyben a Világ Legnagyobb Tanórája keretében a 17 újonnan megfogalmazott Globális Célját szeretné megismertetni a gyerekekkel. 

A kezdeményezéshez világszerte számos ország – köztük Magyarország is – csatlakozott. A Világ Legnagyobb Tanórája az első nemzetközi oktatóprojekt, amelyen keresztül a gyermekek világszerte egy időben megismerhetik a fenntartható fejlődést szolgáló Globális Célokat, amelyek a társadalom kiemelt problémáira kívánnak megoldást nyújtani, többek között a mélyszegénység felszámolásával, az esélyegyenlőség megteremtésével, a minőségi oktatás biztosításával és a környezetünk védelmével. A 2020. évi Világ Legnagyobb Tanórája és a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét kiemelt témái az energia, a klímavédelem és az egészségnevelés.
Az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi programsorozat fő célja, hogy 2020. október 5. és 9. között, a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahéttel közös szervezésben, minél több általános- és középiskola csatlakozzon a kezdeményezéshez.

Intézményünk több osztálya is részt vett a program témáival foglalkozó iskolai tanórákon földrajz órák keretében. Csoportokban különböző érdekes feladatokat oldottak meg, filmet néztek, beszélgettek, eszmét cseréltek és továbbgondolták ezeket a mindannyiunkat érintő és fontos kérdéseket.

Köszönjük Bachesz Zita tanárnőnek a szervezést és az órák levezetését.

A további képek megtekinthetők: Médiatár

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.