A „Neue Zeitung” híreiből szemezgettünk

(Fotók és német nyelvű cikkek forrása: Neue Zeitung)

A hagyományokhoz híven idén októberben is megrendezésre került a Pécsváradi Leányvásár Szépe elnevezésű verseny, bár rendhagyó módon nem élőben, hanem az online térben. A beérkezett és összesített kedvelések alapján iskolánk hajdani tanulója, Szabó Lili lett a Pécsváradi Leányvásár Közönségdíjas Szépe kategória győztese. Gratulálunk!

Egykori diákjaink, Szabó Hanna és Varga Marcell, gyermekkoruk óta alkotnak párt a Kränzlein Néptánc Egyesületben, ahol a tánc által őrzik sváb hagyományainkat. A képeket a PS Evangélikus Gimnáziumban végzett tehetséges, fiatal fotós, Ruip Gergő készítette.

Iskolánkban minden évben sor kerül a „Német nemzetiségi hét” programsorozatra, melynek kiemelt témája idén a Tracht – a népviselet volt. Magyari Ágnes Katalin és Nagyfalusi Izabell, iskolánk 4.C osztályos tanulói, a német nemzetiségi órán próbálták fel és mutatták be társaiknak a hagyományos ruhadarabokat.

A két barátnő és osztálytárs, Jenei Sára Zsófia és Boér Eszter (3.B) a szünetekben szívesen játszanak népviseletbe öltöztetett babákkal. A csodaszép ruhákat a dédnagymamák – Várkonyi Erzsébet (Gyönk) és Möszmer Terézia (Tevel) – varrták. Ezeknek a babáknak köszönhetően a lányok megismerhetik elődeik ruhadarabjait, öltözködési szokásait.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.