Ballagás

Június 12-én, 8.30 órakor kezdődött meg iskolánk udvarán a nyolcadikosok ballagása.

Mivel az iskola épületébe továbbra sem lehetett belépni, gyönyörű napsütésben, az udvaron került megrendezésre az esemény.
A nyolcadikosok feldíszített osztálytermeikben gyülekeztek, beszélgettek egymással, osztályfőnökeikkel, miközben a szülők szép számban érkeztek az udvarra. Az utolsó csengő hangjára indultak el diákjaink végső útjukra az iskola falai között, majd a himnuszokkal és az ünnepi áhítattal vette kezdetét az ünnepség. A négy nyolcadik osztály nevében Csike Lilien mondott elköszönő beszédet, ezután Götz Boglárka (PS Gimnázium) harmonikajátékát hallgathattuk meg. A zászlóátadás ceremóniája után Dani Balázs (7.C) citera előadásával örvendeztette meg a hallgatóságot, majd a nyolc éven át kitűnő tanulók, Csike Lilien (8.C) és Szőts Ármin (8.C), illetve a hat évig jelesen teljesítő Bechtel Gerda Hanga (6.B) és Győrfi Liza (6.B) jutalmazására került sor. A gyerekek virágcsokorral köszöntötték szüleiket, és köszönték meg nekik támogatásukat. A Bonyhádi Német Önkormányzat nevében Köhlerné Koch Ilona adott át elismerést Illés Leila Dóra (8.D) é Pörös Lili Kamilla (6.C) diákjainknak a Kränzlein Néptánc Egyesületben nyújtott munkájukért. Iskolánk Gyermekekért Alapítványa minden évben jutalmazza a kimagasló eredményt elért tanulókat, amelyet Zircher Zita tanítónő adott át Erdei Trixi Nórának (8.C) és Csike Liliennek (8.C). Bonyhád város a Tálentum díjjal azokat a fiataljainkat ismeri el, akik remek teljesítményükkel, tanulmányi vagy művészeti eredményeikkel öregbíthetik szűkebb pátriánk hírnevét. Ez a fiatal idén Szőts Ármin (8.C) lett, aki egy rövid gordonkadarab eljátszásával ízelítőt is adott profi tudásából. Kovács Ferenc tagintézmény-vezető úr minden nyolcadikos diákot személyesen szólított meg egy rövid, vidám jellemzésben, majd egyesével vehették át a tudásukat igazoló bizonyítványaikat. A megható esemény a Szózat dallamaival, és a szülőktől kapott virágcsokrok, apróbb ajándékok átvételével fejeződött be.

„A szárny megnőtt, üresen áll a fészek,
Csak álom volt a régi jó világ,
És mint a fecske alkonyi szélnek
Ma szárnyat bontott egy sereg diák.”
(Wass Albert)

Kedves ballagó diákjaink!

Reméljük, hogy az együtt töltött nyolc év szép emlékként fog Bennetek élni, és kívánjuk, hogy mindig találjátok meg azt az utat, amely elvezet kitűzött céljaitokhoz.

A többi osztályunk későbbi időpontban, osztálykeretben kapta meg a bizonyítványokat, és zárta le a 2020/2021-es tanévet.

A további képek megtekinthetők: Médiatár

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.