Erasmus+ projekttalálkozó

Iskolánk két tanára és tagintézmény-vezetőnk vett részt az Erasmus+ projekt keretében a Grundschule Treuchtlingen által szervezett projekttalálkozón november 15-18-án.

A hét egy értekezlettel indult, melyen a programok egyeztetésén kívül a négy országból (Finnország, Olaszország, Törökország, Magyarország) érkező delegációk videófelvételeket készítettek a német gyerekeknek. Minden ország a saját nyelvén egy rövid mondókát tanított meg, melyet a hét folyamán a diákok tanáraik segítségével megtekinthettek. Délután a küldöttségek megtekintették az iskolát, eszmecserét folytattak az egyes iskolákban alkalmazott tanítási módszerekről, a különböző iskolarendszerekről, a tanítás során használt eszközökről.

A hét gazdag volt programokban is. Ezek között szerepelt közös múzeumlátogatás Eichstätt várába a német iskola 3. osztályával, illetve a dachau-i koncentrációs tábor megtekintése.

Fogadta a küldöttséget Treuchtlingen város újonnan kinevezett polgármestere is, aki nagy érdeklődéssel kísérte a projektről szóló beszámolót.

A további képek megtekinthetők: Médiatár

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.