Ökoiskola

2003 óta kiemelt hangsúlyt kap iskolánkban a környezettudatos nevelés kialakítása, amely során diákjainkat az aktív, környezetvédő tevékenységek elsajátítására ösztönözzük új, és a már meglévő, értékes hagyományaink folytatásával. „Ökohét” elnevezésű programunkat az utóbbi időben a „Fenntarthatósági témahét” váltja fel, amelynek keretében rendszeres szereplői vagyunk környezetvédelmi versenyeknek. 2016. januárjában elnyertük az „Ökoiskola” címet, amelyet 2019-ben újabb pályázattal hosszabbítottunk meg.

A környezetvédelemhez kapcsolódó jeles napjaink alkalmat adnak a tapasztalatszerzésen alapuló, valamint a tényleges környezetvédő tevékenységekre. Rendszeresen takarítjuk iskolánk udvarát, csatlakozunk a városi hulladékgyűjtő akcióhoz, de iskolai szinten is szervezünk különféle gyűjtési programokat, valamint „energiaőrjáratot”.

Üzemlátogatásokon veszünk részt, és jó kapcsolatot építünk ki civil szervezetekkel. Iskolánkban iskolarendőr és védőnő segíti a munkát, egészségnapi, gyermeknapi programjainkat, szakköreinket.

Tehetséges tanulóink különféle versenyeken mérettethetik meg magukat, de az érdeklődőknek táborozási lehetőséget és erdei iskolai képzést is biztosítunk.