Bautzen

Tanulóink, az iskolánk által szervezett Bautzen–Bonyhád csereüdültetés keretében, immáron 25 éve minden nyáron a németországi Bautzen város ifjúsági szállójában táborozhatnak. Ezzel egyidőben a német gyerekeket a Fonyód-Alsóbélatelepen található, bonyhádi tulajdonú üdülőben látjuk vendégül.

Évről évre igyekszünk változatos programokkal megismertetni Németország történelmét, hagyományait és kultúráját.  Ellátogatunk „Szász Svájcba”, az Elba folyó mentén található Rathenbe, és egy egész napot töltünk Drezdában, ahol a város világhírű nevezetességeit mutatjuk meg a gyerekeknek: a Frauenkirchét, a Zwingert és a Grünes Gewölbét. A fiatalok nagyon élvezik az olyan izgalmas programokat, mint a Kleinwelkában található óriás labirintus és dinópark, valamint a neustadti élményfürdő. A szállás melletti Stausee fürdőzési lehetőséget kínál, emellett elmaradhatatlan program a vízi biciklizés, a parton található minigolfozás és a mászópark. Magyar-német estét is rendezünk, amelyen vidám tábori hangulatban adunk ízelítőt saját népdalainkból, táncainkból.

Német vendégeinket népi ételeinkkel kínáljuk, például bográcsban főtt gulyással és rétessel.  Mivel szálláshelyünkön a bautzeni diákokkal lakunk együtt, így tanulóink a közös játékok és barkácsolások alkalmával nyelvtudásukat is fejlesztik. Sokan évekre szóló szoros barátságokat kötnek a német gyermekekkel.