Bemutatkozó napot tartottunk iskolánkban

Április 11-én (szerdán) egész napos bemutatkozást tartottunk intézményünkben, amelyre nagy szeretettel és sok-sok munkával, odafigyeléssel készültek pedagógusaink.                                      

A reggelt áhítattal kezdtük, amelyen a szülők is részt vehettek, ezután következtek bemutató óráink. Ezeken a leendő első osztályos tanító nénik a saját osztályaikkal különböző tantárgyakból adtak ízelítőt. Rövid szünet után sportfoglalkozások keretében mutattunk be néhány nálunk űzhető sportágat: régi tornatermünkben pingpong, torna és taekwondo, új tornatermünkben kézilabda és foci várta az érdeklődőket. A délelőtt a szülők és pedagógusok közötti kötetlen beszélgetéssel zárult Knabel-termünkben.
Délután 15 órára színes programcsokorral vártuk vissza a szülőket, persze, most már a csemetékkel együtt.
Az első emeleti folyosón az alsó és felső évfolyamosok hangulatos társastánc-bemutatója után tagintézményünk vezetője, Bábelné Rein Mária igazgató asszony tartott vetítéssel egybekötött tájékoztatót, utána a szülők választ kaphattak a feltett kérdéseikre is. Ezalatt a gyerekek játékos foglalkozások keretében ismerkedhettek a tanító nénikkel, az osztálytermekkel, és elkészítettek saját névjegy kitűzőjüket. A folyosón pizzával, teával asztalt terítettünk, és megvendégeltük az alkotásban megéhezett, megszomjazott gyerekeket. Közben megérkezett hozzánk Aba és Lana az Utazó Planetáriummal, így a képzelet szárnyán mindenki izgalmas „űrutazást tehetett” a segítségükkel. A programok között és alatt szkafanderes fotók készültek a gyerekekről, amit a nap végén kézhez kaptak és emlékbe haza is vihettek. Ezután a foglalkozások a tornateremben folytatódtak bátorságpróbával: rengeteg mindenben kipróbálhatták magukat a kicsik: a kölyökatlétika eszközeivel sportolhattak, légvárban ugráltak, kötélhintáztak, célba dobtak, közben lelkesen gyűjtögették a beváltható űrhajós zsetonokat. Közös tánccal, meglepetéssel, vidám hangulatban ért véget a délután, ahonnan néhányan alig akartak hazamenni. Búcsúzóul kis vendégeink szülei a vendégkönyvbe írhatták benyomásaikat, véleményüket, a gyerekek színes, hajtogatott lufikat kaptak ajándékba.

Reméljük, mindenki nagyon jól érezte magát ezen a számunkra oly fontos napon, sok szülővel találkozunk az április 12-13-i beiratkozáson, és minél több első évfolyamos kisdiákot üdvözölhetünk szeptember 1-én iskolapadjainkban.
Köszönjük megtisztelő érdeklődésüket!

Köszönjük a főszervezőnek, Vendég Edit tanító néninek, minden pedagógusunknak, kollégánknak és technikai dolgozónknak a felkészülésben, szervezésében és megvalósításban nyújtott rengeteg munkát!

A további képek megtekinthetők a Médiatárban.

Dieser Beitrag wurde unter Egyéb veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.