Bukovinai Székely Mesemondó Verseny eredménye

Lezárult a Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége által hirdetett, „Sebestyén Ádám XXIII. Országos Bukovinai Székely Mesemondó Verseny”.

A megmérettetésre 2020-ban online formában került sor. A zsűri nagy figyelmet fordított a székely tájszólás használatára, a hangok tiszta kiejtésére, a hangsúlyok, a beszédtempó, a hanglejtés helyességére, a szem- és arcjátékra, valamint a mesemondó előadói tehetségére. A jelentkezők szépen felkészültek, méltó módon tettek eleget a verseny követelményeinek. 2.B osztályunk tanulói lelkesítették versenyzőinket. Az eredményeket január 22-én, a „Magyar Kultúra Napján tették közzé.
Iskolánkat négy diákunk, Csabai Nóra (2.B), Gyergyói Máté Bende (2.B), Micsku Emma (4.D) és Csabai Petra (5.C) képviselte. Nóra és Bende a 8-10 évesek korcsoportjában,  megosztva, az előkelő negyedik helyen végzett.

Gratulálunk a szép eredményekhez, és további sok sikert kívánunk minden versenyzőnek!

Köszönjük Pusztai Istvánné tanító néninek a felkészítő munkát, valamint a családoknak a támogató hátteret, mert ezzel nem csak a mesélőket, hanem a népi kultúra ezen ágának – a népmesének és népmesélésnek – a továbbélését is segítették.

Dieser Beitrag wurde unter Egyéb veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.