Rajzpályázatok eredményei

Két rajzpályázat eredményhirdetésére került sor május hónapban.

Az idei Országos Evangélikus Rajzpályázat az „Elfogadtál és elhívtál” címmel került meghirdetésre az Evangélikus Pedagógiai Intézet szervezésében.
Iskolánk AMI Grafika tanszakán a gyerekek folyamatosan dolgozták fel az évfolyamonként meghirdetett témákat. Az 1-2. és a 3-4. évfolyamosok között is kedvelt téma volt az „Imádkozni jó!” című kategóriában az önálló képalkotás. Tanulóink rajzot készítettek arról, hogy mit jelent számukra az ima, kire vagy mire gondolnak, amikor imádkoznak. Kis Napsugár Katalin, 2.B osztályos tanulónk, a családi közös imádságot ábrázolta vegyes technikával, A3-as méretben. Boér Eszter (4.B) „Jónás imájá”-t rajzolta színes filctollakkal, Kucsera Flóra (4.B) pedig a „Teremtő imájá”-t jelenítette meg színes grafittal.
A gyerekek számára emlékezetes, ünnepélyes eredményhirdetésre és díjkiosztóra április 28-án került sor a budapesti Ludwig Múzeumban. Az esemény után élménydús múzeumpedagógiai foglalkozáson vehettek rész Magyarország egyik legmodernebb gyűjteményében.

Elért eredmények:
1. hely – Kis Napsugár Katalin (2.B)
Különdíj: Boér Eszter (4.B)
Különdíj: Kucsera Flóra (4.B)

A nyertes pályázatokból kiállítás nyílik az Evangélikus Presbiterek Országos Találkozóján Budapesten.

Gratulálunk diákjainknak a remek eredményekhez, Tanai Guzorán Erika Anna tanárnőnek köszönjük az egész éves, eredményes felkészítő munkát!

Idén 51. alkalommal hirdették és rendezték meg a hagyományos Tolna Megyei Gyermekrajz Pályázatot és Kiállítást  április 19-e és május 11-e között Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban. A beérkezett alkotásokat szakértő zsűri értékelte,  a legkiemelkedőbbek alkotói díjazásban részesültek. Kovács Ferenc, Príma Díjas festőművész volt a zsűri elnöke.
Az esemény megnyitója és az ünnepélyes díjátadó május 26-án (csütörtökön), 14 órakor volt a Kulturális Központ Márványtermében. A zsűri elnöke a megnyitón méltatta a megye iskoláiból beérkezett 360 általános iskolás munkáját. 56 munkát díjaztak, és mindegyik szerepel a kiállításon. Iskolánk művészeti tagozatáról 20 alkotást küldtünk el, amelyből 7 tanuló kapott díjat a zsűritől. Külön elismerés, hogy a megyei rendezvény meghívójának rajzát iskolánk tanulója, Tévich Laura (4.D) készítette, aki a zsűrielnök különdíját is kiérdemelte.
A munkák magukért beszélnek: fantáziadúsak, színesek, vegyes technikával készültek.

Díjazottak:
Zsűri elnöke különdíj – Tévich Laura (4.D)
Fábián Kiara Mária (1.D)
Csobot Lili (3.D)
Gyenei Kitti Hanna (3.D)
Schmidt Zsombor Olivér (3.B)
Végvári Dóra (3.C)
Martini Lara (2.B)

A kiállítás 2022. június 18-ig, hétfőtől péntekig 8-20 óra között, szombaton 8-18 óra között tekinthető meg. A tárlat vasárnap zárva tart.

Gratulálunk diákjainknak a díjakhoz, Tanai Guzorán Erika Anna tanárnőnek köszönjük az egész éves, eredményes felkészítő munkát!

A további képek megtekinthetők: Médiatár

Dieser Beitrag wurde unter Egyéb veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.