Sikeres megmérettetés a XXVII. „Sebestyén Ádám” Országos Bukovinai Székely Mesemondó Versenyen

Április 13-án, szombaton, a székelyszabari művelődési házban került megrendezésre a XXVII. „Sebestyén Ádám” Országos Bukovinai Székely Mesemondó Verseny.

Mesemondóink: Asztalos-Salamon András (1. B), Csabai Eliza (2. B), Csabai Nóra (5. B), Csabai Petra (8. C) tanulók voltak.
A színvonalas és sok versenyzőt felsorakoztató megmérettetésen kiváló eredményeket sikerült elérnünk:

  1. helyezett – Csabai Petra (Ifjúsági korcsoport)
  2. helyezett – Csabai Nóra (Gyermek II. korcsoport)

Felkészítőjük Pusztai Istvánné tanítónő volt. 

A szakmai zsűri értékelte a meseválasztást, a tudást-értést, a meseszerkezet megtartását, a formulák, fordulatok és csattanók érzékeltetését, a székely tájszólásban eleven, élvezetes, figyelmet megtartó, fiatalos előadásmódot. A legjobbnak ítélt gyerekeket könyvvel, édességgel és oklevéllel jutalmazták. Akik helyezést most nem értek el, emléklapot és édességet kaptak. Tanulóink a gyönyörű, páratlanul gazdag bukovinai székely népmesekincsünkből, székely tájnyelvünk, tájszavaink tudatos használatával, az élő mesemondás gyakorlatának megőrzésével meséltek a szakavatott zsűrinek és a közönségnek, akik örömmel hallgatták a színvonalas előadásokat.

Gratulálunk a szép eredményekhez a mesemondóknak! Köszönjük Pusztai Istvánné tanító néninek a felkészítő munkát, valamint a családoknak a támogató hátteret!

A további képek megtekinthetők: Médiatár

Dieser Beitrag wurde unter Egyéb veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.