Farsangoltunk!

Idén is remek hangulatban telt el iskolánk két farsangi mulatsága a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Atlétikai Centrumában.                

Február 16-án (pénteken) 17.00 órakor kezdődött a felső tagozatosok összejövetele. Több osztály jelmezes csoportja néhány perces műsorral szórakoztatta a nagy számban összegyűlt közönséget: voltak szuperhősök, kommandósok, „ego-legók”, rémálomban élők, belecsöppentük razziába, elénk tárult egy bizarr jövőkép, de szemtanúi lehettünk kémiai hókuszpókusznak és láthattunk hip-hop bemutatót is.
A három legszínvonalasabb előadásnak a zsűri a 7.D (Jövőkép), a 7.B (Polárisok) és az 5.C (Rémálom) osztályokét találta. A lelkes diákok között ötletes jelmezekbe öltözött osztályfőnököket, tanárokat is felfedezhettek az éles szemű kíváncsiskodók. A 21 óráig tartó bulit táncos party zárta. Szemmel láthatóan mindenki nagyon jól érezte magát.
A kisebbek farsangja 17-én (szombaton) 14 órától került megrendezésre. Nekik a felvonulás jelentette a legizgalmasabb élményt. Gyönyörűbbnél gyönyörűbb, nagyon ötletes jelmezeket láthattak a nézők. Az osztályok vidám produkciói mellett egyéni felvonulók is bemutatkoztak, nehéz dolga volt a zsűrinek kiválasztani a legjobbakat. A csoportok közül az 1.C (Lego Bow), a 3.C (Az istenek jókedvre derültek) és a 4.B (Saját bőrüket viszik a vásárra) osztályokat találta legkiemelkedőbbnek, az egyéni versenyzők közül is sokakat megdicsért a zsűri.
Minden kiemelt pénzdíjazásban részesült, a többiek csokit kaptak. A színpadon és a nézőtéren táncolva, közös énekléssel ért véget a felvonulás. A kicsik 16 óráig játszottak, ropták a táncot egymással, szüleikkel vagy éppen tanítóikkal.
Mindkét rendezvényen tombolasorsolást tartottunk remek nyereményekkel. Akik megéheztek vagy megszomjaztak, a büfé bőséges kínálatából válogathattak.

Ezúttal is széleskörű összefogás eredményeként valósulhatott meg farsangi programunk. Köszönet jár a rendezvény főszervezőinek és lebonyolítóinak: Gász Anitának és Szegediné Szőts Mártának, az SZMK-nak és vezetőjüknek, Rittingerné Papp Gabriellának a rengeteg munkáért, és mindenkinek, aki az egyéb szervezési-rendezési feladatok megoldásában sietett segítségünkre.
Ugyancsak hálásak vagyunk a lelkes szülőknek a felajánlott tombolatárgyakért, illetve az elkészített rengeteg finom szendvicsért és süteményért.
A bevételt a gyermekek iskolai programjaira fordítja az SZMK.

A további képek megtekinthetők a Médiatárban.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.