LDU német vers- és prózamondó verseny Budapesten

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (LDU – Landesselbstverwaltung der Ungarndeutschen) 2018. május 18-án a budapesti Német Nemzetiségi Gimnáziumban rendezte meg vers- és prózamondó versenyének országos döntőjét.                                

Ide a megyei fordulóról lehetett bejutni. Iskolánkat a 2.C osztályos Glöckler Ferenc képviselte, aki az 1-2-os kategóriában a megyei 3. helyet szerezte meg. A 198 döntőbe jutott diák különböző korosztályokban, irodalmi német vagy tájnyelv kategóriában, két szabadon választott szöveg (vers vagy próza) előadásával szerepelt. Az egyik műnek magyarországi német szerzőtől kellett származnia.

A színvonal nagyon magas volt, olyan prominens személy is szerepeltek a zsűriben, mint Schuth János, aki a Neue Zeitung főszerkesztője.

Kisdiákunk helyezést ugyan nem ért el, de így is nagyon büszkék vagyunk rá, hiszen Bonyhádról egyedüliként jutott be erre a rangos megmérettetésre.

Gratulálunk Glöckler Ferencnek a részvételhez, felkészítőjének, Lovászné Till Ágnes tanító néninek pedig a felkészítő munkához!

A további képek megtekinthetők a Médiatárban.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.