Labdarúgás Diákolimpia Országos döntője Nyíregyházán

Június 7. és 10. között Nyíregyházán rendezték meg a IV. korcsoportos Összevont Labdajátékok Diákolimpia országos döntőjét.        

Kézilabdában, kosárlabdában, labdarúgásban és röplabdában 88 csapat 1002 versenyzője lépett pályára. A mérkőzések pénteken kezdődtek és a vasárnapi döntőkkel értek véget.
Iskolánk IV. korcsoportos labdarúgócsapata megyei első lett, így jutott a döntőbe, ahol 20 csapat küzdött meg egymással az elsőségért.
Május 7-én (csütörtökön) reggel jó hangulatban, és a jó szereplésben bízva indultak útnak. Kiváló szállásuk elfoglalása után Kersák Tamás tanár úr csapatvezető és segítője, Szekerczés Szilárd tanár úr technikai értekezleten vettek részt, melynek során kiderült, hogy Karcag, Sárospatak, Pécsvárad és Csurgó csapataival kell megmérkőzniük a csoportmeccsek alatt. Másnap 8.30-kor kezdődtek a küzdelmek. A fiúk az első mérkőzésen Sárospatak csapatával döntetlent játszottak, majd Pécsváradtól szoros vereséget szenvedtek. A délután következő Karcag csapatát magabiztosan múlták felül, majd egy hosszabb várakozás után következett a Csurgó elleni viadal, amelynek az volt a tétje, hogy amennyiben győzünk, bent vagyunk a legjobb 8-ban, vereség esetén viszont az alsóházban folytathatjuk a küzdelmeket. Szoros félideji eredményt követően, sajnos a határmenti település diákjai örülhettek. A fiúk másnap a 13-16 helyért folytathatták a játékot. Innen már csak napi egy mérkőzés megnyerése lehetett a cél, melyet teljesített is a Boros István Kevin, Karl Dániel, Baranyi Dávid, Kovács Ádám Kevin, Illés Hunor, Hübner Szabolcs a gimnazistákkal, Illés Barnával, Éretzky Tamással, Győrfi Jánossal és Agócs Olivérrel kiegészült team. Így végül a jó eredménynek számító 13. helyet sikerült megszerezni.

Gratulálunk labdarúgóinknak a szép teljesítményhez, Kersák Tamás tanár úrnak köszönjük a felkészítést és kísérést, valamint Szekerczés Szilárd tanár úrnak a kísérést.

A további képek megtekinthetők a Médiatárban.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.