Lengyelországi jutalomút diákjainknak

A PS Evangélikus Gimnáziummal karöltve, pályázati pénzből öt napos kirándulást szerveztünk a jó tanulmányi eredményt elérő, illetve versenyeken eredményesen szereplő diákjaink számára.                                              

Iskolánkból január 30-án (szerdán) 18 tanuló indulhatott útnak Horváthné Bék Mária és Pozsgai Noémi osztályfőnökök kíséretében.
Az első és második nap megtekintették Krakkót, és megismerkedtek a város történelmével, nevezetességeivel: a királyi vár (Wawel) udvaraival, az Érseki Katedrális építményeivel (templom, Zsigmond-torony, altemplom a királyi sírokkal), a Ferences templommal, a Jagelló Egyetemmel, a Floriańska utcával és kapuval. A harmadik nap ellátogattak az Auschwitz-Birkenau koncentrációs táborba, majd este, szabad foglalkozás keretében, mindenki kedvére nézelődhetett Krakkóban. A negyedik napon kirándulást tettek Wieliczkára, ahol a híres, Unesco örökségi, 2 km hosszú sóbányát tekintették meg, majd folytatták útjukat Tarnowba, Bem apó születési helyére. Itt láthatták a tábornok híres szobrát, a gyönyörű plébániatemplomot, a városházát. Vasárnap reggel indultak vissza, megálltak a Lengyel-Tátra lábánál fekvő, festői szépségű Zakopanéban, majd felvonóval a Gubałówka csúcsát is megjárták.
Picit fáradtan, de nagyon lelkesen, élményekkel gazdagodva érkeztek vissza az esti órákban Bonyhádra.

Reméljük, hogy a tartalmas, csodaszép látnivalókban bővelkedő utazásra mindig jó szívvel fognak visszaemlékezni diákjaink!
Köszönjük a pedagógusoknak a kísérést és a szervezésben való részvételt.

A további képek megtekinthetők a Médiatárban.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.