„Fenntarthatósági témahét” iskolánkban

A 2019. évi „Fenntarthatósági témahét” a március 18-24-i héten került megrendezésre. Az országos rendezvény programjai a víz, a közlekedés és a fenntarthatóság témái köré szerveződtek.

Képtalálat a következőre: „fenntarthatósági témahét”

Diákjaink tanórai keretek között ismerkedhettek a fenntarthatóság alapvető kérdéseivel, ezen belül is a felelős hulladékgazdálkodás kapott fontos hangsúlyt. „Nézz szembe a szemeteddel! mottóval lezajlott tanórákon videófilm, diavetítés, játékos feladatok és hulladék-totó segítségével dolgozták fel a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát, a helyes hulladékgazdálkodás problematikáját, a rajzórákon pedig a környezetvédelem fontosságára felhívó plakátok készültek.

Iskolánkban a víz világnapja (március 22.) alkalmából rajzpályázatot hirdettünk Minden csepp számítcímmel. Az alsó tagozat mind a négy évfolyamról szép számban érkeztek remek rajzok. A zsűrizésben Eppelné Csanaky Csilla, Reiser Kornélia, Sántáné Havasi Helga, Pusztai Istvánné, Vértessyné Beck Éva, Horváth Szilvia, Glöckner Éva, valamint Lőrinczy Éva tanító nénik vettek részt. Nem volt könnyű dolguk, hosszú tanakodás után az alábbi eredmények születtek:

1. évfolyam
1. hely: Popp Alíz (1.C)
2. hely: Szőts Ramóna (1.D)
3. hely: Szemán Léna (1.C)

2. évfolyam
1. hely: Jäger Domán (2.C)
2. hely: Papp Lili (2.D)
3. hely: Magyari Ágnes (2.C)

3. évfolyam
1. hely: Sánta Jázmin (3.B)
2. hely: Piczek Zsuzsa (3.B)
3. hely: Dénes Alina (3.B)

4. évfolyam
1. hely: Mándity Olivér (4.B)
2. hely: Nász Laura (4.B)
3. hely: Győrfi Liza (4.B)

A felső tagozatos, 5-6-7. évfolyamokról érkező rajzokat Bükösdi Gábor tanár úr értékelte, zsűrizte, és a következő döntésre jutott:

5. évfolyam
1. hely : Vass Lili Hanna (5.B)
2. hely: Égető Barnabás (5.B)
3. hely: Gergely Karolina (5.B)

6. évfolyam
1. hely: Illés Leila Dóra (6.D)
2. hely: Rónai Lilla Nóra (6.B)
3. hely: Brunner Bence (6.D)

7. évfolyam
1. hely: Baumgartner Katalin (7.B)
2. hely: Varga Marcell (7.C)
3. hely: Götcz Martin (7.C)

A helyezést elért tanulókat könyvutalvánnyal díjaztuk.

A „ZöldOkos Kupa” elnevezésű internetes vetélkedő szintén a témahét keretében valósult meg a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében. Iskolánkból négy csapat nevezett be a megmérettetésre, amelynek első három on-line fordulója után kettő jutott tovább a március 22-én Tamásiban, a Würtz Ádám Általános Iskolában megrendezett megyei elődöntőbe: a 7. helyen a Varga Nóra, Günter Rebeka, Varga Marcell (7.C) alkotta „Világutazók”, illetve a Gapp Olívia, Ungi Bettina, Baksa Míra (7.B) összeállítású „Nyári zápor” a 8. helyen. A megmérettetésen 45 perc alatt kellet megoldani a feladatsort, eredmény két hét múlva várható. Nagyon jól érezték magunkat a diákok, pozitív élményekkel tértek haza. Drukkolunk, hogy mindkét csapatnak sikerüljön bekerülnie az április 16-i regionális közép-, onnan pedig a május 10-i budapesti országos döntőbe.

Az iskolai tisztasági verseny is szorosan kapcsolódik a programsorozat tematikájához, ezért a második forduló eredményeit is kihirdettünk.
Az alsó tagozatos versengést Macsekné Herger Gabriella és Fausztné Győrfi Tímea tanító nénik szervezték.

Eredmények:
1. hely: 2.C
2. hely: Tagozat 5-6-7.
3. hely: 1.C

A felső tagozatos osztályok pontozását, az eredmények összesítését Gász Anita és Bachesz Zita tanárnők végezték.

Eredmények:
1. hely: 7.B
2. hely: 8.B
3. hely: 8.C

A helyezést elért osztályok pénzjutalomban részesültek.

Bonyhád Város Önkormányzata a korábbi évekhez hasonlóan ismét csatlakozott a „TeSzedd!” országos méretű hulladékgyűjtési akcióhoz. A megmozdulás keretében március 20-án délután intézményünk következő osztályai tették munkájukkal szebbé, élhetőbbé a város egyes területeit: 3.B – Piactér, 6.D – Perczel kert, 5.B/8.B/8.D – Vásártér, Tagozat 1-4 és 5-7 – Sétáló utca.

Gratulálunk a versenyeken helyezést elért diákoknak, osztályoknak, köszönjük a szemétgyűjtésben való aktív részvételt!

Külön köszönet illeti a rendezvényeket, versenyeket szervező és lebonyolító pedagógusokat, és a felkészítést végző kollégákat.

A képek megtekinthetők a Médiatárban.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.