Nagy siker a LEGO WeDo projekt iskolánkban

Rengeteg izgalmas projektet és számos programozási kihívást tartalmaz a Lego WeDo robotépítő oktatási csomag, melyet ez év szeptemberétől az alsó tagozatos osztályokban alkalmaznak iskolánkban.

WeDo 2.0 Storage Box

Vannak osztályok, ahol kisebb csoportokban, máshol már egész osztállyal dolgoznak a pedagógusok, a kisdiákok nagy örömére.
2019 augusztusában a Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola 16 pedagógusa vett részt a „LEGO WeDo robotokkal támogatott élményalapú ismeretátadás az alsó tagozatban” című 30 órás továbbképzésen, amelyet az egri Eszterházy Károly Egyetem szervezett számukra.
Napjainkban már remek, kreativitást fejlesztő eszközként tekinthetünk a Lego különféle szettjeire. Ez az oktatási céllal készített csomag – a programozás bevonásával – még hasznosabbá teszi a játékot. Iskolánk evangélikus vezetése, többek között, nagyon fontosnak tartja a jövő generációjának azon kompetenciáit is fejleszteni, amelyek elengedhetetlenek lesznek abban a modern világban, amelyben ennek a korosztálynak majd boldogulnia kell.
A Lego WeDo oktatási csomag használatával tanulóink már első osztálytól megismerkedhetnek a vizuális programnyelvvel. Hasonló céllal készült egy nagyobbaknak szóló szett is (az EV3), amely méltó folytatása lehet a már használt és nagyon kedvelt WeDo robotoknak.

Az osztályokban folyó munkát bemutató fotókat folyamatosan töltjük fel cikkünk mellé.

A további képek megtekinthetők: Médiatár

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.