Lezajlott a SpaceBuzz projekt

Az esemény mottója: „Legyél Te is űrhajós, a Föld nagykövete!”
Június 17-18-án megérkezett hozzánk a SpaceBuzz kabin, amely a 2023. decemberében meghirdetett program része és fő látványossága volt.

A projekt egy olyan ingyenes, STE(A)M tanulási módszert is alkalmaz, amely felkészíti és elviszi a gyermekeket egy virtuális űrutazásra, miközben tudatosítja bennük a klíma- és környezetvédelem, valamint a természettudományok fontosságát. A másik fontos cél az olyan 21. századi készségek fejlesztése, mint a kommunikáció, a problémamegoldás, az együttműködés és a kreativitás.
Az idei év januárjában a projektben részt vevő osztályok (4-5. évfolyam, valamint a 6.C osztály), összesen 180 diák készült fel a kabin érkezésére, akiket a pedagógusok hat óra keretében, játékosan (kísérletekkel, online tesztekkel, játékokkal) vontak bele a korosztályuknak megfelelő, korszerűen kidolgozott feladatokba. A diákok rengeteg ismeretet szereztek a világűrről, az űrkutatásról és az űrhajózásról.
A kabinban egyszerre egy tanuló ülhetett bele a mozgó székbe, ahol az űrutazás 360 fokos, virtuális és élethű élményét egy szemüveg és egy fejhallgató segítségével élhették át a gyerekek. A kaland végén fotó és interjú is készült mindenkivel a tapasztalatokról.

Köszönjük szépen a lehetőséget a SpaceBuzz Hungarynek!

A további képek megtekinthetők: Médiatár

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.