BEISKOLÁZÁS 2020/2021

Kedves Szülők!

A határozat a 2020/2021. tanévre történő beiratkozásról itt található: https://www.oktatas.hu/kozneveles/aktualis_tanev_esemenyei/iskolai_beiratkozas_2020

A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola körzettel nem rendelkező általános iskola.

7/2020. (III.25.) EMMI határozat

„2./a) Ha a szülő a nem kötelező felvételt biztosító általános iskolába szeretné gyermekét beíratni, akkor erre irányuló szándékának bejelentését – a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevének és címének megjelölésével, elektronikus úton, telefonon vagy különösen indokolt esetben személyesen – az általa választott iskola vezetője 2020. április 24-ig fogadja.

  • b) A körzettel nem rendelkező általános iskola az oda jelentkezők részére a beiratkozást április 6 – április 24. között tartja. Az általános iskola az a) alpontban foglalt szándéknyilatkozatok alapján folyamatosan – a vészhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra figyelemmel – elkészíti a beiratkozások időpontjára vonatkozó beosztást, amelyről a szülőt haladéktalanul tájékoztatja.
  • c) A körzettel nem rendelkező általános iskola a gyermek felvételéről legkésőbb április 27-ig dönt, és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt és az érintett gyermek kötelező felvételét biztosító általános iskola vezetőjét.”

 

Tehát a 2020/2021. tanév 1. osztályába történő jelentkezésre online, a regisztrációs lapunk mielőbbi kitöltésével van lehetőség.

Azokat a szülőket, akik kitöltötték iskolánk honlapján (http://altalanos.pseg.hu/) vagy a Facebook oldalunkon található hivatkozásra kattintva a regisztrációs lapunkat, a beiratkozás érdekében telefonon megkeressük. A beiratkozáshoz szükségünk lesz a gyermekük oktatási azonosítójára, valamint a kötelező felvételt biztosító intézmény, azaz a körzeti iskola nevére.

Regisztrációs lapunk kitöltésére a beiratkozási időszakban lesz lehetőség.

A beiratkozáshoz szükséges okmányok bemutatására a 2020/2021. tanév kezdetén lehetőséget biztosítunk, így azokat nem szükséges most az iskolába eljuttatni.

Amennyiben semmilyen módon nincs lehetőségük arra, hogy elektronikus úton jelezzék iskolánkba történő beíratási szándékukat, előre egyeztetett időpontban tudjuk fogadni Önöket. Időpontegyeztetés esetén hívható szám: 74/451-328 (munkanapokon 9-12 óráig).

További kérdéseikkel megkereshetnek minket a bonyhadpetofi@gmail.com email címen. Telefonszám megadása esetén visszahívjuk Önöket.

 

Szeretettel várjuk új kisdiákjainkat!

Kategória: Egyéb | BEISKOLÁZÁS 2020/2021 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tisztelt Szülők!

A digitális oktatás elrendelése azokat a gyermekeket is otthoni online tanulásra kényszeríti, akik számára az “otthon” és az “online” szavak sokkal bonyolultabbak, mint elsőre gondolnánk.

A Magyarországi Evangélikus Egyház gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátásaiban országosan negyvenöt olyan tanuló van, aki most családok átmeneti otthonaiban vagy nevelőszülőknél él és nincs megfelelő felszerelése a digitális oktatáshoz.

Számukra szeretnénk megkönnyíteni a tanulást negyvenöt ilyen eszköz (laptop, notebook, tablet beszerzésével).

Erre a célra várunk adományokat a Magyarországi Evangélikus Egyház 11707024-20478070 számlaszámára, “digitális tanulás DIA” közleménnyel.

Hozzájárulásaikat köszönjük a különleges élethelyzetben lévő gyermekek nevében is!

Kategória: Egyéb | Tisztelt Szülők! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

1%

Szja 1+1% 2019 – Adószakértő, adótanácsadó | ADÓKLUB

Kedves Szülők!

Az SZJA 1%-áról történő rendelkezés nem kerül pénzbe, mindössze 2 perc alatt elvégezhető az adóbevallás elkészítésekor, május 20-ig. A 2020/21-es tanévre is rendkívül fontos erőforrást jelent az 1%-os felajánlás. Az így összegyűlt forintokból iskolánk alapítványa sokrétű támogatást nyújthat az arra rászoruló tanulóknak. Rohanó világunkban tíz adózóból hat nem él ezzel a lehetőséggel.
Kérjük, Önök éljenek vele!
Amennyiben módjukban áll, alapítványunk mellett szíveskedjenek támogatni fenntartónkat, a Magyarországi Evangélikus Egyházat is adójuk második 1%-ával! Köszönjük!

Alapítványunk: Vörösmarty Mihály Általános Iskola Gyermekekért Alapítvány (adószám: 19231921-1-17)

Fenntartónk: Magyarországi Evangélikus Egyház (technikai szám: 0035)

Kategória: Egyéb | 1% bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Beiratkozással kapcsolatos információk

Kedves Szülők!

A 2020-21-es tanévre beiratkozó elsős diákokkal kapcsolatos tervezési munka megkönnyítése érdekében, kérem töltse ki az alábbi űrlapot.

Együttműködését köszönjük!

Regisztrációs lap

 

Bemutatkozó füzet
Kategória: Egyéb | Beiratkozással kapcsolatos információk bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tisztelt Szülők!

A gyermekek, szülők az intézménybe engedély nélkül nem léphetnek be.

Az iskolavezetés korábbi tájékoztatója szerint:

A következő hét (2020. március 16 – 22-ig) az újfajta oktatásnak a kidolgozásáról szól, ezért diákjainknak rendkívüli tavaszi szünet zajlik. Ezen a héten lesz lehetőség az iskolában maradt taneszközök elszállítására.

Az általános iskola tehát zárva tart, a porta viszont üzemel 8-16 óráig. A taneszközöket a következők szerint lehet elszállítani.

Hétfő: Alsó tagozat 1. és 2. évfolyam

Kedd: Alsó tagozat 3. és 4. évfolyam

Szerda: Felső tagozat 5. és 6. évfolyam

Csütörtök: Felső tagozat 7. és 8. évfolyam

Gyermekfelügyelet biztosítása egyedi elbírálás alapján kizárólag kis csoportos módon lesz lehetőség. Az ezzel kapcsolatos igényeket a titkárságon kérjük lejelenteni.

Kérem a szülőket, hogy csak akkor hozzák a gyermekeket az intézménybe, ha semmilyen módon nem tudják megoldani az otthoni felügyeletet, valamint, ha a gyermek, vagy annak családtagja külföldön járt és a hazaérkezéstől 14 nap eltelt.

A közétkeztetés biztosítása érdekében a következő döntés született.

Keddtől napi egyszeri melegétkeztetést (ebéd) biztosítunk annak, aki igénybe kívánja venni. A helyben fogyasztás és éthordó használata megszűnik. Az ételek kiadása egyszer használatos műanyag éthordóban történik beosztás szerint.

11:30-tól 12:00-ig alsó tagozat

12:00-tól 12:30-tól felső tagozat

Az igény bejelentése az eddig is ismert GESZ elérhetőségén keresztül zajlik (+3674/500-225, +3674/500-227, geszbonyhad@gmail.com). Határidő előző nap 12:00 óráig.

Kérem tájékoztassák gyermekeiket, hogy az otthon tartózkodás nem azt jelenti, hogy a szünetet kihasználva mindenféle társasági programot szerveznek maguknak a diákok. Az iskolabezárásokra vonatkozó döntés lényege, hogy mindenki maradjon otthon.

Együttműködésüket köszönjük!

Kategória: Egyéb | Tisztelt Szülők! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kedves Petőfis Diákok, Tisztelt Szülők!

Megszületett a kormányzati döntés, mely szerint 2020. március 16-tól internet alapú, digitális oktatás zajlik Magyarországon. A kialakult helyzet mindenkitől új típusú gondolkodást, rugalmas hozzáállást követel, mely komoly felelősség, hiszen nagy a tét.

Iskolánk vezetősége és tanári kara hétfőtől megkezdi az új munkarend módszereinek, szabályainak kidolgozását. Bár meggyőződésünk szerint a személyes találkozáson alapuló – tantermi – oktatás hatékonysága semmivel sem pótolható, szerencsére számos lehetőség kínálkozik arra, hogy a tantermen kívüli oktatás is biztosítsa diákjaink fejlődését és ami a gimnáziumi képzésünkben a legfontosabb: végzőseink érettségire való lelkiismeretes felkészítését.

Ebből az is következik, hogy az elkövetkezendő – bizonytalan hosszúságú – rendkívüli munkarend NEM SZÜNET! A folyamatos készülés, számonkérés, értékelés továbbra is része lesz a mindennapoknak!

A következő hét (2020. március 16 – 22-ig) ennek az újfajta oktatásnak a kidolgozásáról szól, ezért diákjainknak rendkívüli tavaszi szünet zajlik. Ezen a héten lesz lehetőség az iskolában maradt taneszközök elszállítására.

Március 23-án kezdődik a digitális oktatás.

Kérünk mindenkit, hogy a honlapunkat, Facebook – oldalunkat és a MOZANAPLÓ üzeneteit rendszeresen tanulmányozzák, mert ezeken folyamatosan tájékoztatjuk Önöket a tudnivalókról!

A felelősség közös, a cél azonos! Vigyázzunk egymásra!

Erős vár a mi Istenünk!

Kategória: Egyéb | bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva