Müller Ferenc Kémia Emlékverseny

Fantasztikus eredmény született a Müller Ferenc Kémia Emlékversenyen! A három 8-os tanulónk fölényes győzelmet aratott a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium által negyedszer megrendezett megmérettetésen, 15-én pénteken.                                                                                             

A csapat motorja Both Marietta, a kíváncsiskodó Glöckler Éva és a szolid Ferencz Péter voltak. Győzni mentünk, úgy és annyit is készültünk. A lényeg, hogy a periodikus rendszer elemeiről minél többet kutassunk az interneten, azt tanuljuk meg, és teszt és kvízjáték formájában minél többre emlékezzünk. Az nyer, aki tudja az elemek felfedezőit, tulajdonságait, érdekességeit, felhasználását, görög, latin, magyar és hivatalos nevét, ismeri Müller Ferenc munkásságát és az általa feltalált tellúrról minden fellelhető információt. A kutatásban és a kérdések összeállításában, majd kikérdezésében Genczlerné Herczeg Ágota tanárnő jeleskedett, a memorizálás a gyerekekre várt.

33 csapat jelentkezett Tolna, Baranya és Somogy megyéből, valamint két evangélikus gimnáziumból, Nyíregyházáról és Soltvadkertről is érkeztek résztvevők. A teszt megírása után már csak 8 csapat versenyezhetett az első helyért kvízjáték formájában, amit Gruber tanár úr vezetett. A mi diákjaink fölényesen hozták az első fordulót a döntőbe jutásért, majd a végső csatában – nagyrészt Marietta briliáns tudása miatt – magabiztosan nyerték a versenyt is. A jutalom 3 napos tanulmányút Poysdorfba, (Ausztria). Az okleveleket Andorka Gábor igazgató úr adta át.

Gratulálunk a győzteseknek, és felkészítőjüknek, Ági néninek!

A további képek megtekinthetők a Médiatárban.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.