Vörösmarty-emlékterem avatása

December 1-én, Vörösmarty Mihály születésének évfordulóján, ünnepi eseményre került sor iskolánkban: az emeleten található nagytermünk Vörösmarty-emlékteremmé avatására. Az emlékteremben helyet kapott egy állandó relikvia-kiállítás is.                                                                   

Az ünnepi műsor nyitásaként elhangzottak a Himnuszok, majd az 1.B osztályos tanulók német táncát láthattuk. Ezután Bábelné Rein Mária tagintézmény vezető asszony köszöntője és Andorka Gábor igazgató úr beszéde hangzott el, majd iskolalelkészeink megáldották a termet. Felsős tanulóink irodalmi műsorcsokorral tisztelegtek az esemény előtt, iskolánk nyugdíjas pedagógusa, Gálosné Barabás Aranka pedig számos szép gondolattal, emlékkel, történettel varázsolta még meghittebbé az ünnepséget. Bábelné Rein Mária asszony kedves szavakkal köszöntötte az idei Merész Konrád-díjas, szintén friss nyugdíjas kollégánkat, Bölcsföldi Árpádnét, majd a 6.B osztályosok zenei műsora következett.

Az avató végén közösen elénekeltük a Szózatot, ezután állófogadás várta nyugdíjas és jelenlegi pedagógusainkat, meghívott vendégeinket.

Jövő héten felsős osztályaink az osztályfőnöki órák keretében, az alsó tagozatos diákok szabadidőben tekinthetik meg a termet, és nézhetik meg az erre az alkalomra készült videofilmet új Vörösmarty-emléktermünkben.  A film bemutatja a diákjaink által végiglátogatott Vörösmarty-emlékhelyeket.

Köszönjük magyar tanárnőjüknek, Horváthné Bék Máriának a szervezést, kísérést, valamint Rittinger Róbert és Rittingerné Papp Gabriella szülőknek a videó elkészítésében nyújtott segítséget! Külön köszönjük Gyenge-Kovács Eszter tanárnőnek a koordinálást és a műsor lebonyolítását, kollégáinknak, munkatársainknak a szervezésben, gyűjtőmunkában való aktív részvételét!

A további képek megtekinthetők a Médiatárban.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.