„Másság megismerése” program

„Mindannyian mások vagyunk, bár egyben másban hasonlítunk… De ahány ember annyiféle csodálatos világ.”

Március 22-én Tagozatunk 5-6. osztályos tanulói, Makkai Ica tanárnő vezényletével, lelkesen készültek a Másság napjának programjaira: berendezték a tornatermet, segítettek a feladatok bemutatásában, a labdaszedésben és minden egyébben is. Figyelmüket az sem kerülte el, hogy ezen a napon ünnepeljük a Víz Világnapját, ezért mindenki kék pólót öltött magára.
A programra meghívtuk Bertalan Tamást, aki bemutatta a kerekesszék használatát a gyerekeknek. A diákok nagyon figyelték, ügyesen elsajátították és alkalmazták a tanultakat. A különböző feladatokat közösen oldották meg Darabos Péter kosarasaival, Zircher Zita tanító néni pingpongosaival, a 3.B testvérosztály tanulóival, valamint azokkal, akiknek éppen testnevelés órájuk volt: kosárra dobtak, bójákat kerülgettek, hálólabdáztak, sőt, az Ica néni által készített szemkötőkkel és plüss csörgőlabdákkal még bekötött szemmel is ügyesen dolgoztak.
Az eszközök használatánál most nem a szórakozás volt az elsődleges cél, hanem az, hogy ezeken keresztül ismerjék meg a „másságot”.
Kissé fáradtan, de annál lelkesebben zárták a napot a gyerekek, ennek a rendezvénynek az élményeire még biztosan sokáig emlékezni fognak.

Köszönjük Bertalan Tamásnak a részvételt, és hogy rendelkezésünkre bocsájtotta a 4 darab kerekesszéket, Makkai Ica néninek pedig a szervezést és lebonyolítást.

A további képek megtekinthetők a Médiatárban.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.