„Egészséges táplálkozás” előadás a Tagozaton

Május 14-én (hétfőn) az egészségről és az egészséges táplálkozásról tartott előadást Tagozatunk 5-6. évfolyamos diákjainak iskolánk védőnője, Fertőné Kecskés Angéla.                                                                                   

Mindenki szeretne egészségesen élni és táplálkozni, azonban konkrét tanácsok nélkül ez bizony nehezen sikerülhet. Angéla néni már évek óta szívesen látott vendég a diákok körében, mert mindig érdekesen, a gyerekek számára érthetően megfogalmazva mondja el a témával kapcsolatos tudnivalókat, érdekességeket.
Előadásában szó esett arról, hogy mennyire fontos a változatos étrend, hogy kerülni kell a túlzott zsír, só és édesség fogyasztását, hogy sok tejterméket, gyümölcsöt, zöldséget kell enni, valamint a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásra is felhívta a figyelmet. Elmondta, hogy a helyes táplálkozás nem jelenti egyetlen ételnek, élelmiszernek a tilalmát sem, azonban célszerű egyeseket előnyben részesíteni, mások fogyasztását pedig csökkenteni. Nincsenek tiltott táplálékok, csak kerülendő mennyiségek!
A gyerekek a hallottakkal kapcsolatban feladatokat is oldottak meg, utána pedig testmagasság és -súly mérésre került sor. A beszélgetés végén még ajándékot is kaptak: egy füzetecskét, amely sok hasznos tanácsot nyújt az egészséges étkezéshez.
Ismét rengeteg tudással bővült tanulóink ismerettára, nagy köszönet jár érte Angéla néninek!

Jövőre újból visszavárjuk!

A további képek megtekinthetők a Médiatárban.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.