„Másság napja” a Tagozaton

„A megértés, elfogadás olyanok, mint az erős szelek, melyek bármilyen sötét felhőtömeget feloszlatnak.”
(Robert Lawson)                                                                                                   

A „Fogyatékkal élők világnapja” alkalmából iskolánk Tagozatos nevelői idén is figyelemfelkeltő és érzékenyítő programot szerveztek régi tornatermünkben december 3-án, hétfőn. Ennek keretében meghívtuk Eil Hajnalkát, aki már évek óta állandó vendégünk e napon. Hajnalka előadást tartott mindennapi életéről és kapcsolatáról hű segítőjével, a kutyájával. A gyerekek testnevelésóra keretében kipróbálhatták az ülőröplabdát, a kerekesszék használatát, a fehér bottal való közlekedést akadályok között. Hajnalka megismertette velük – és be is mutatta – a csörgőlabda játék szabályait, így mindenki lelkesen és önfeledten játszott a teremben. Ildi néni az osztályok névsorát is elkészítette Braille-írással, amit később meg is kaptak az osztályfőnökök.

Köszönjük Hajnalkának, hogy ismét ellátogatott hozzánk és lelkes, információgazdag előadásával a gyengénlátók szemszögéből ismertette meg diákjainkkal e témakört.
Fábián Mariannak köszönjük, hogy a rendelkezésünkre bocsájtotta a kerekesszéket.
A rendezvény koordinátorának, Makkai Ica néninek, Jurasitsné Lőrinc Ildikó tanító néninek (Braille-írás) és minden résztvevő pedagógusnak köszönjük a szervezésben és lebonyolításban nyújtott segítséget.

A további képek megtekinthetők a Médiatárban.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.