Bemutatkozó nap – Bemutatkoztunk leendő elsőseinknek

Március 29-én egész napos bemutatkozást tartottunk intézményünkben.


A programok sora reggel 8 órakor a szokásos heti közös áhítattal kezdődött, ezután következtek bemutató óráink. Ezeken a leendő első osztályos tanító nénik különböző tantárgyakból adtak ízelítőt osztályaikkal.

A következő osztályok közül választhatnak a beiratkozó ovisok szülei:

Idén első alkalommal ANGOL NYELVŰ osztályt indítunk Árva Edit és Schwarcz Éva tanító nénik vezetésével. Ebben az osztályban 4. évfolyamtól emelt szintű angol nyelvoktatás folyik majd.

Tradicionálisan NÉMET NEMZETISÉGI KÉTNYELVŰ osztályok is indulnak, Sántáné Havasi Helga és Pusztai Istvánné, valamint Macsekné Herger Gabriella és Csizmadiáné Énekes Piroska tanítópárosokkal.

Mindegyik osztályunkban bevezetésre kerülnek a „SAKKPALOTA” és a „LEGO MATEK” programok, melyek játékos tanulással segítik a gyerekek képességeinek és készségeiknek fejlődését.

Rövid szünet után sportfoglalkozások keretében mutattunk be néhány nálunk űzhető sportágat: pingpong, torna, kölyökatlétika, taekwondo és kézilabda várta az érdeklődőket. Délután 15 órára színes programcsokorral vártuk vissza a szülőket, persze, most már a csemetékkel együtt.
Hangulatos társastánc bemutató, harmonika előadás és a „Cikk-cakk” sakkdal eléneklése (1.B) után tagintézményünk vezetője, Kovács Ferenc tájékoztatót tartott az érdeklődőknek, amelyen a szülők feltehették az őket foglalkoztató kérdéseket. Ezalatt a gyerekek elkészítették saját bagoly-kitűzőjüket. A barkácsolás után a kicsik játékos foglalkozások keretében ismerkedhettek a tanító nénikkel és az osztálytermekkel. Megnézhették a repkedő robotméhecskét, de ha kedvük volt, sakkbemutatóra is mehettek, sőt még a partiba is beszállhattak. A folyosón terített asztal várta őket pogácsával, nápolyival, csokival, almalével, ásványvízzel és gyümölcsökkel. A programok között fotók készültek a gyerekekről, a fiúk király, a lányok királynő sakkfigurákká változtak. A fényképet a nap végén kézhez kapták és emlékbe haza is vihették. Végül a foglalkozások a tornateremben folytatódtak bátorságpróbával. Rengeteg mindenben kipróbálhatták magukat a kicsik: a kölyökatlétika eszközeivel sportoltak, Shrek légvárában ugráltak, kötélhintáztak, mászókáztak. A kiterjesztett valóság program segítségével életre kelthették a rajzaikat, megismerkedhettek és játszhattak a sakkprogram eszközeivel, valamint programozhatták a repkedő robotméhecskéket is. Közös tánccal, vidám hangulatban ért véget a délután, ahonnan néhányan alig akartak hazamenni. Búcsúzóul kis vendégeink szülei a vendégkönyvbe írhatták benyomásaikat, véleményüket, a gyerekek színes, hajtogatott lufikat, színezőt és méhecskés csíptetőt kaptak ajándékba a szép nap emlékére.

Reméljük, a sok-sok érdeklődő nagyon jól érezte magát ezen a fontos eseményen és sok szülővel találkozunk ismét az április 11-12-i beiratkozáson! Köszönjük megtisztelő érdeklődésüket!

Köszönjük a főszervezőnek, Szegediné Szőts Márta munkaközösség-vezetőnek, minden pedagógusunknak, kollégánknak és technikai dolgozónknak a felkészülésben, szervezésében és megvalósításban nyújtott munkát!

A további képek megtekinthetők: Médiatár

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.