Filmet néztünk a Babits Kulturális Központban

November 25-én délután a 7-8. évfolyamról huszonnégyen utaztunk Szekszárdra, hogy megnézzük a Babits Kulturális Központban vetített Das schweigende Klassenzimmer (A néma forradalom) c. filmet.

A megtörtént eseményeken alapuló történet ugyan 1956-ban játszódik az NDK-ban, és a magyar forradalom hírei is jelentős szerepet kapnak benne, tartalma és mondanivalója történelmi korszaktól függetlenül örök érvényű: mindannyiunkat elgondolkodtatott a barátság fogalmáról, a család fontosságáról, a becsületességről, az igazságról, a kitartásról és a szolidaritásról. Mindemellett pedig egy fordulatokkal és izgalmakkal teli filmet láthattunk, így nagyon jól éreztük magunkat. A film elején egy kis sorsolás is volt, ami megalapozta a jó hangulatot: a mozijegyeink sorszáma volt a tombola, és Goethe-Institutos ajándéktárgyakat lehetett nyerni.
A kísérő Müller Dóra tanárnő volt.

A PASCH diákoknak szóló filmklubja 2009 óta vetít új, német filmeket eredeti nyelven, német felirattal. A „PASCH Goethe Mozi” projektje Győrben, Szegeden és Debrecenben vette kezdetét a Goethe-Institut ottani partneriskoláinak együttműködésével. Időközben a projekt hat további várossal egészült ki, immár Budapesten, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen és Szekszárdon is vetítenek német nyelvű filmeket.

A további képek megtekinthetők: Médiatár

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.