Márton napi mulatság

November 11-én került sor – a mára már hagyománnyá vált – Márton napi mulatságra iskolánkban.

Reggel beérkeztek a tökfaragó versenyre készült jobbnál jobb alkotások, amelyeket a zsűri szemrevételezett és értékelt.
A programok sorát a Tagozat diákjai nyitották meg, akik a délelőtt folyamán, ráhangolódásként, feldíszítették az iskola bejáratát. A dekoráció elkészítésében kicsik és nagyok egyaránt kivették a részüket. Ezután termükben a Bee-bot segítségével feldolgozták Szent Márton életét, a kisebbek a libás társasjátékokat próbálták ki. Stílusosan lúdláb tortát és finom süteményeket falatoztak. A sok energiát egy jó nagy túrával vezették le, és pihenésként délután megnézték a Ludas Matyi című rajzfilmet.
A közös iskolai rendezvény délután fél négykor, a Márton napi zarándoklattal vette kezdetét. A gyerekek 5-6 fős csoportokban, hat állomáshelyen, a Márton legendához kapcsolódó feladatokat oldottak meg. Amikor a menetlevélbe bekerült mind a hat igazoló matrica, a csapattagok édességet és német nyelvű bölcsességet tartalmazó kártyát kaptak jutalmul. A lampionos felvonulásra besötétedett, és hála az időjárásnak, az addigra szép számban összegyűlt tömeg kellemes sétát tehetett a városban a színes, világító lámpásokkal. Visszaérkezéskor a már hagyományos almás sütikkel, zsíros kenyérrel, teával, forralt borral (persze, szigorúan csak a felnőtteknek) és egyéb ínyencségekkel megrakott asztalok várták a vendégeket. Miután mindenki csillapította éhét-szomját, kihirdettük az idei Almakirálynő és Tökfaragó verseny győzteseit.

Az Almakirálynő versenyre 43 szemet gyönyörködtető almás ínyencség érkezett, és idén először nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek sütijeit is díjazta a zsűri az alábbiak szerint:

Felnőttek:
1. hely – Beréti Jánosné (Beréti Réka, 1.B)
2. hely – Orbán-Szabó Ágnes (Orbán Benett, 2.D)
3. hely – Heidinger Éva (Beréti Domonkos, 2.B)
Különdíj: Csillag Szilvia (Neszter Lilien, 2.B)

Gyerekek:
1. hely – Fábián Anna (6.B)
2. hely – Jäger Domán (3.C)
3. hely – Bischof Mátyás (2.D) és Bischof Márton (3.C)

A Tökfaragó versenyen sem volt könnyű feladata az ítészeknek, hiszen nagyon sok ötletes és kreatív munka közül kellett kiválasztaniuk a legjobbakat. Végül megosztott helyezéseket hirdettek:

  1. hely – Szabó Péter Tamás: Einstein (2.B) és Böcz Réka: Turcsi a kukoricában (4.C)
  2. hely – Balogh Jázmin Katalin: Harapó (1.C) és Szemán Léna: Börtöntöltelék (2.C
  3. hely – Dani Barbara/Dani Balázs: Rémek szelleme (1.C, 6.C) és Hollósi Ármin: Tökfej (2.D)

Az eredményhirdetés után, aki kedvet érzett, vidám zeneszóra rophatta a táncot a táncházban, így remek hangulatban ért véget az este.

Gratulálunk a helyezett és a versenyekben részt vevő minden diáknak, szülőnek, nagyszülőnek, reméljük, hogy jövőre is ilyen sok finom sütemény és ötletes tökfaragvány érkezik majd!
Köszönjük a nap főszervezőjének, Keszlerné Glöckner Éva tanító néninek, a munkaközösségeknek és vezetőiknek, szülőknek, nagyszülőknek, segítőknek, technikai dolgozóknak és közreműködőknek a munkáját, amellyel lehetővé tették ennek a tartalmas napnak a létrejöttét!

A további fotók megtekinthetők: Médiatár

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.