Hangverseny a Széchenyi Általános Iskolában

Az iskolai tantervet egészíti ki az idén elindított Lázár Ervin Program, amely valamennyi általános iskolás diák számára lehetővé teszi, hogy évente egyszer, ingyen eljuthasson színházi, tánc- vagy cirkuszi előadásra.

Múlt héten a 8.B és 8.C osztályosok jártak Budapesten színházi előadáson, február 17-én a 4. és 7. évfolyamos tanulók hallgatták meg a BÁI Széchenyi István Általános Iskolában a Budapesti Filharmóniai Társaság koncertjét. Az együttes két különböző programot állított össze a két évfolyam számára profi szakemberek, előadók és drámapedagógusok bevonásával.

Nemcsak zenével, hanem egy performansszal érkeztek, amelynek a lényege, hogy kérdéseket tettek fel, és a gyerekek maguknak kereshették meg a válaszokat.
Az alsósok interaktív, játékos előadáson vettek részt („Kezdetben vala a zene…”), amelyben sok zene volt, és képzőművészeti alkotásokat is megismerhettek. A gyerekek beültek a zenészek közé a vonósnégyesbe, és közösen játszottak el egy népdalt.
A felsős programban („Magyarnak lenni…”) a művészetekről beszéltek, ezen belül is leginkább a zenéről, komolyzenei betétekkel. A tematikában helyet kapott a magyar népmese, a magyar nyelv, szó volt Bartók Béláról, meghallgattak egy Radnóti-verset és 100 évvel ezelőtti fotókat is mutattak a gyerekeknek.

Tartalmas és színes eladásokat láttunk.

A további képek megtekinthetők: Médiatár

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.