Zieh’ dich an! – TrachtTag – „Múltunk a jelenben, egy nap népviseletben”

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár április 24-re, immáron hatodik alkalommal, hirdette meg a magyarországi német népviselet napját.

A kérés az volt, hogy pénteken vegyük fel a német népviseletünk egy darabját – akár kombinálva azt hétköznapi ruházatunkkal –, és tegyük ünneppé ezt az átlagos napot. Idézzük meg őseink emlékét és mutassuk be örökségünket a mindennapokban, hiszen erről szól a TrachtTag. Ehhez a kezdeményezéshez idén is csatlakoztunk, persze, rendhagyó módon, otthonról. Mivel most nem tudtunk együtt, önfeledten ünnepelni, megkértük pedagógusainkat, hogy kukkantsanak bele virtuális fotógyűjteményeikbe, keresgéljenek korábbi – a témához kapcsolódó – képeket, emlékeket, vagy gondoljanak ki otthon megvalósítható ötleteket. Ennek eredményeként sok szülő ragadott telefont, fényképezőgépet, és a közös összefogás eredményeként sikerült összeállítani színes fotócsokrunkat, amelyet szeretettel ajánlunk figyelmükbe!

3.B osztály
A TrachtTagra készültek a 3.B osztályos tanulók. Otthonukban felöltötték a nagyszülőktől örökölt, szekrények mélyén lapuló német népviseleti ruhadarabokat, szüleik pedig lefotózták őket. Kovács Andrea tanító néninek elküldött fényképekből fotómontázs készült, amelynek érdekessége, hogy egy eredeti, 100 éves sváb kanapé is látható rajta. Köszönjük Haskó Levente, Szőts István, Schmidt Adél és Kult Kata közreműködését.

A fotók megtekinthetők: Médiatár

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.